Avto na strehi

KRONIKA – V noči na petek ob 0.39 so bili na policiji obveščeni, da je na avtocesti proti Ljubljani, 200 metrov pred počivališčem Studenec, osebni avto na strehi. Na kraju so policisti ugotovili, da je 23-letna voznica zapeljala mimo odbojne ograje na nabrežino in se prevrnila na streho. Voznici, ki je po nesreči tožila za bolečinami v gležnju (pozneje odpeljana v bolnišnico), so odredili alkotest, ki je pokazal 0,44 mg/l alkohola. Izdali so ji plačilni nalog in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Promet je bil ponovno popolnoma sproščen ob 2.39.

Ob 1.52 so policisti na Šmarski cesti naleteli na prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen 24-letni domačin z osebnim avtomobilom. Vozil je od Dragonje proti Šmarjam in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal s ceste. Poškodovanega so odpeljali v bolnišnico, zanj so odredili strokovni pregled na mamila, zdravila in alkohol. Cesta je bila ponovno odprta ob 3.55.

Ob 11.21 se je zgodila prometna nesreča pri odcepu za Grobišče. 76-letni Postojnčan je vozil osebni avtomobila od naselja Grobišče in se vključeval na glavno cesto proti Postojni. Pri tem je izsilil prednost 20-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Prestranka, ki je vozil od Postojne proti Pivki. Po prvih podatkih je 76-letnik huje poškodovan in odpeljan v UKC Ljubljana. Poškodovana sta tudi 20-letni voznik in njegov sopotnik. Policisti še ugotavljajo okoliščine prometne nesreče.

V Parecagu je nekdo v četrtek okoli 15. ure vlomil v stanovanjsko hišo in jo pregledal. Pri tem je izvršil tatvino 300 hrvaških kun in 7 kosov zlatnine v skupni vrednosti približno 200 evrov.

Nekdo je med 15.25 in 18.15 uro na vlaku, ki je vozil na relaciji Ljubljana – Koper, izkoristil nepazljivost državljanke Srbije in ji ukradel torbico, v kateri je imela mobilni telefon znamke Samsung, tip S3, bele barve, potni list, bančno kartico in 180 evrov. Oškodovana je za 300 evrov.

Ob 19.44 so bili obveščeni, da je 65-letni voznik osebnega avtomobila v naselju Slope pri Kozini zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal v garažo. V nesreči so je huje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico. Odrejen alkotest mu je pokazal 0,31 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 21.54 so policisti v Bertokih zasegli osebni avto vozniku iz Škocjana, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilo pa je neregistrirano. Sledi mu obdolžilni predlog.

[slika je simbolična]

Sorodni članki