Ana Belac z novo visoko uvrstitvijo potrdila mesto na OI v Parizu

Slovenija bo imela tudi na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu svojo predstavnico na turnirju v golfu. 27-letna Portorožanka Ana Belac je z izjemnimi nastopi na zadnjih dveh turnirjih evropske turneje dokončno potrdila svojo udeležbo na največjem športnem dogodku na svetu.
Ana Belac je s svojo doslednostjo in odličnimi rezultati skozi celotno sezono dokazala, da sodi med najboljše golfistke na svetu. Njena zadnja visoka uvrstitev ji je prinesla toliko potrebne točke, da si je zagotovila vozovnico za olimpijske igre v francoski metropoli, kjer bo zastopala slovenske barve.
Olimpijske igre v Parizu bodo potekale med 26. julijem in 11. avgustom 2024, golf turnir pa bo potekal na prestižnem igrišču Le Golf National. Slovenija tako nadaljuje svojo tradicijo zastopanja na olimpijskem turnirju v golfu, kar je velika spodbuda za razvoj tega športa pri nas.
Župan občine Piran, Andrej Korenika, izraža iskrene čestitke Ani Belac za njen izjemen uspeh in podporo pred njenim odhodom v Pariz. “Ana Belac je ponos naše občine in njen uspeh je dokaz, da trdo delo in predanost vodita do velikih dosežkov. Vsi v občini Piran ji želimo veliko uspeha na olimpijskih igrah,” je povedal župan.

Sorodni članki