Akcija Slovenija PIHA 0,0

Danes se začenja vseslovenska akcija Slovenija Piha 0,0, s katero želimo ob praznovanju  martinovega  vplivati  na zmanjšanje škodljive in tvegane rabe alkohola  pri  udeležencih  v  prometu  in  celovito  opozarjati  na  druge škodljive učinke alkohola za posameznika in družbo.

Akcija bo potekala od ponedeljka, 7. novembra, do konca martinovanja, torej do   nedelje,  13.  novembra.  Policisti  bomo  v  tem  času  pri  voznikih preverjali,  ali  vozijo  pod  vplivom  alkohola  in ugotavljali tudi druge cestno-prometne prekrške.

Pomembno  je  zavedanje,  da  smo  za  prometno  varnost odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Če ste opiti, ne sedajte za volan, temveč si prevoz na zabavo  in  z  nje načrtujte vnaprej. Ne zaradi kazni in nadzorov policije, temveč  zaradi  lastne  varnosti  in varnosti drugih prometnih udeležencev. Skupaj poskrbimo, da bodo naše ceste varne za vse.

Vse tiste, ki bodo v času akcije “napihali 0,0”, čaka posebna nagrada v obliki kupona, s katerim boste sodelovali v žrebanju za udeležbo na koncertu Policijskega orkestra z gosti, ki bo konec novembra.

Več o akciji na:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/115937-napoved-akcije-slovenija-piha-0-0-izberimo-pravo-odlocitev-ohranimo-trezno-glavo

https://www.nulanula.si

Sorodni članki