Kronika: 12.08.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 67 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 183 klicev. Obravnavali so  13  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo, 1 s hujšimi in 3 z lažjimi poškodbami,  zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin in 1 vlom ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervenciji. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 29 ilegalnih prehodov državne meje.

Ob  8.30  je  v  izolskem lokalu kršil javni red in mir 25-letni moški. Pod vplivom  alkohola je kričal in zmerjal. Policisti so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V Bošamarinu je nekdo iz vrtne ute ukradel kopačico znamke Tomos, tri pluge in zalivalnik. Lastnik je oškodovan za 900 evrov.

Ob  12.30 je poklical občan in prijavil, da po lokalni cesti Dragonja – Sečovlje (povezovalna) vozijo vozila, ki ne sodijo v lokalni promet. Zaradi kršitve neupoštevanje prometne signalizacije so policisti štirim kršiteljem izdali plačilni nalog. Tovrstnih  kršitev  je,  predvsem  med  poletno  turistično sezono, veliko. Stalne   prisotnosti   policistov  na  vseh  teh  cestah  sicer  ne  morejo zagotavljati,  kljub  temu  pa  svoje  delo  skušamjo  prilagodili  tudi tem prometno  varnostnim  razmeram.  Apelirajo  na  vse  voznike, da upoštevajo postavljeno  prometno signalizacijo in ne vozijo po cestah, ki so namenjene le  za  lokalni  promet,  saj  s  tem otežujejo dnevno življenje domačinom. Policisti  ob  rednem  delu  nadzorujejo  tudi spoštovanje teh predpisov in kršitelje ustrezno sankcionirajo.

V Kopru so iz zaklenjene kolesarnice v bloku ukradli moško kolo znamke KTM, tip life track, črne barve z oranžnimi detajli, vredno 470 evrov.

V  Luciji  so  27-letniku zasegli vozilo Piaggio Zipp, ker presega najvišjo določeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

V  Kopru  so popoldan na Ferrarski ukradli starejše črno kolo znamke Ghost, vredno  150  evrov, zatem pa na Župančičevi iz kleti zaklenjeno gorsko kolo znamke  Cube,  Aim  SL,  vredno 600 evrov. Iz kleti na Ferrarski v Kopru so ukradli še kolo model Elan able, temno sive barve, vredno 500 evrov.

Ob  19.50 so prejeli informacijo, da imata dva državljana Francije, ki sta poskušala   plačati   nočitev,  ponarejene  dokumente.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno,  da  sta  Francoza rezervirala nočitev preko spleta in poslala kopije   ponarejenih   dokumentov.   Policisti  zadevo  še  preverjajo.  Po zaključenih postopkih sledi kazenska ovadba.

Ob 22.37 je na cesti od Strunjana proti Belvederju padel motorist. 59-letni državljan   Italije   se   je   pri   padcu   lažje   poškodoval,  preizkus alkoholiziranosti  mu  je  pokazal  0,69 mg/l. Po pregledu v SB Izola mu je bilo odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  3.35 pa so v Portorožu policisti 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili  preizkus  alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  0,64  mg/l.  Sledi obdolžilni predlog.

Ob 8.27 je imela v Izoli prijaviteljica odprta vhoda vrata hiše. Na hodniku je  presenetila moškega, ki je vstopil v objekt in brskal po njeni torbici. Moški  je  pobegnil,  policisti  pa  ga  glede  na  vse  zbrane informacije poskušajo izslediti.

Požar na Socerbu je pogašen, včeraj ob 18. uri so bile odpravljene tudi vse zapore cest. Kriminalisti PU Koper bodo predvidoma danes pričeli opravljati ogled, v kolikor bodo to dopuščale vremenske razmere.

Sorodni članki