Kronika: 11.08.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 62 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 163 klicev. Obravnavali so  12  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli  so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin in 2 vloma, zaradi kršitev javnega reda je bilo 11 intervenciji. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 12 ilegalnih prehodov državne meje.

Policisti  so  v  Luciji 16-letniku zasegli moped Piaggio Zip, ker se je na odrejenem  tehničnem  pregledu  izkazalo,  da je predelan. Sledi obdolžilni predlog.

V  Luciji  so  domačinu ukradli zaklenjen skuter znamke Piaggio, tip gilera runner  50, kovinsko temno modre barve, reg. št. KP EI-35, letnika izdelave 2001. Lastnik je oškodovan za 900 evrov.

Ob  18.30 je 17-letnik z mopedom zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na Južni  cesti  v  Izoli  trčil  v ustavljen osebni avto. Pri tem se je lažje poškodoval, sledi obdolžilni predlog.

Ob 20. uri smo prejeli obvestilo, da je v eno od gostiln v Portorožu prišel moški  s  baseball  palico,  zatem  je  lokal zapustil in se odpeljal proti Luciji.  Policisti  so izsledili 46-letnega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,25 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

V eni od portoroških trgovin moški ni upošteval navodil varnostnika. Upiral se  je,  v trgovini prižgal cigareto in ni imel dokumentov. Policisti so na kraju ugotovili identiteto 55-letnega moškega, ki ni plačal artiklov, želel zapustiti  prodajalno in zatem še zamahnil proti varnostniku, ga odrinil in udaril.  55-letniku  sledi  kazenska  ovadba  za  povzročitev lahke telesne poškodbe in plačilni nalog zaradi kršitev zakona o zasebnem varovanju.

Ob  23.30 so na mejnem prehodu Dragonja odredili preizkus alkoholiziranosti 56-letnemu  vozniku  osebnega  avtomobila,  državljanu  Hrvaške,  ki  se je izkazal  z nemškim vozniškim dovoljenjem, za katerega mu je sodišče izreklo ukrep  o  neveljavnosti  v Sloveniji. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,32 mg/l. Vozilo je bilo zaseženo in sledi obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo v Kubedu ukradel osebni avtomobil Kia sportage, registrskih številk KR MA-453, sive barve, vreden 2500 evrov. V vozilu so bili original ključi.

Sorodni članki