Kulinarični uvod v izolsko poletno sezono

V Izoli bodo ponovno poskrbeli, da bodo na svoj račun prišli vsi gurmani in gastronomski radovedneži. V Turističnem združenju Izola namreč vabijo na drugi letošnji Pomol okusov, ki bo obiskovalce in domačine razveseljeval 14. maja med 12:00 in 22:00.

Nadaljuje se serija kulinaričnih dogodkov na severnem izolskem pomolu. Organizatorji se nadejajo sončnega vremena in ponovno bogatega obiska ljubiteljev kulinarike. Ker se bo drugi v nizu dogodkov zgodil v času trajanja Dnevov domačih pedočev, bo tokrat dišalo predvsem po priljubljenih školjkah, razvajali pa bodo tudi ostali okusi morja in istrskega podeželja.

Za to, da bo krožnik lokalnih dobrot popoln, bodo poskrbeli tudi lokalni vinarji, prav tako bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji lokalnega gina in craft piva. Brbončice se bodo razveselile tudi sladkih mojstrovin.

Da pa bo kulinarično doživetje zaokroženo, bo poskrbljeno tudi za glasbeno spremljavo.

V Izolo na dišeč krožnik pedočev
Poleg Pomola okusov bo maj in začetek junija v Izoli v znamenju okusnih pedočev. Izolski ponudniki gostinskih storitev bodo v svojih obratih med 13. majem in 5. junijem ponovno združeni pod skupno kulinarično tematiko. V Dnevih domačih pedočev letos sodeluje 21 ponudnikov, ki so vključno z naborom jedi predstavljeni tudi v brošuri Izolski okusi 2022, ki jo je v pričetku leta izdali v TZ Izola.

Brošura je dosegljiva tudi na spletni strani Visit Izola (https://www.visitizola.com/novice/brosura-izolski-okusi-2022).

Sorodni članki