Kronika: 17.02.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 33 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 111 klicev. Obravnavali so  7  prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete  so  obravnavali  1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.

Ob  12.20 je v Dvorih zagorela hiša. Stanovalka je naložila v zgornjem delu hiše drva v peč in odšla v spodnji del. Ko je zagorelo, so poskusili domači gasiti,  vendar  neuspešno. Gasilci so požar pogasili, po nestrokovni oceni je  za  približno  60.000  evrov  škode.  Poškodovan ni bil nihče. Po prvih podatkih je bil vzrok požara dotrajanost dimnika.

V  Portorožu je nekdo vlomil v parkiran osebni avto. Ukradel je taksimeter, zatem pa s prahom gasilnega aparata pošprical notranjost.

Ilegalne migracije

V  Podgorju  so  policisti  obravnavali  13  državljanov  Turčije  in enega državljana  Kosova.  Ugotovili  so,  da  je  21-letni  državljan  Kosova, zurejenim  statusom  v Italiji, vodič. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi mu kazenska ovadba. V Abitantih pa so obravnavali državljana Bangladeša. Vsi so nelegano prestopili državno mejo.

Sorodni članki