Kronika: 31.12.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 52 nujnih  primerih  in na številko 113 skupno prejeli 188 klicev. Obravnavali so 3 prometne nesreče, pri katerih se je 1 oseba lažje telesno poškodovala, pri   ostalih   pa   je   nastala   le  materialna  škoda.  Zaradi  kršitev cestno-prometnih  predpisov so zasegli 7 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali  poskus  vloma  in  2  poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

V Portorožu je neznani storilec v zadnjih dveh dneh poskušal vlomiti v prostore Krajevne skupnosti Portorož. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

Ob 19.32 je zaradi kratkega stika zagorelo v elektro omarici v eni od stanovanjskih hiš na Kozini. Ogenj so pogasili gasilci, pri požaru pa je nastala zgolj manjša materialna škoda.

Na Ferrarski ulici v Kopru je ob 19.51 prišlo do prometne nesreče s pobegom. Zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila Opel (Astra ali Corsa), črne barve, je pri polkrožnem obračanju trčil v mimo vozeči skuter, ki ga je pravilno vozil 16-letnik. Mopedist je zaradi trka z vozilom padel po tleh in se lažje telesno poškodoval, voznik osebnega avtomobila Opel pa je kraj nesreče zapustil, ne da bi nudil svoje podatke in pomoč poškodovanemu. Občane pozivamo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo na telefonsko št. 113 ali anonimni telefon policije 080-1200, če so bili priča prometni nesreči.

Ob 9.52 so izolski policisti ustavili 70-letnega voznika, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil Fiat Punto, brez vozniškega dovoljenja. Ob 10.37 so prometni policisti so v Jagodju ustavili 48-letnika, ki je vozil osebni avtomobil Seat Ibiza brez vozniškega dovoljenja. Ob 11.49 je bil v Izoli ustavljen 58-letni domačin, ki je vozil osebni avtomobil Renault Clio brez vozniškega dovoljenja. Ob 13.49 so policisti v Kopru ustavili 34-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil Opel Corsa z nameščenimi različnimi, predhodno ukradenimi registrskimi tablicami. Vozniku je rezultat alkotesta pokazal 0,58 mg/l, prav tako pa so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ob 15.42 je bil na Škofijah ustavljen 37-letnik, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Ob 15.58 je bil v Krkavčah ustavljen 27-letni domačin, ki je vozil traktor brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Ob 23. uri so prometni policisti na Bivju ustavili 58-letnika, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja iz zdravstvenih razlogov.

Vsem voznikom so bila njihova vozila zasežena, zoper vse pa sledijo še obdolžilni predlogi sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  s o  v  zadnjih  24ih  urah obravnavali 8 ilegalnih prebežnikov. Vsi so bili prijeti na območju PP Ilirska Bistrica. Postopki z njimi  še  potekajo,  tekom  današnjega  dne  pa  bodo vsi vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki