Kronika: 11.12.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih  primerih in na številko 113 prejeli 98 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  tri  vlome in tri tatvine. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.

V Kopru je nekdo vlomil v parkiran kombi, v vozilu vse premetal, odnesel pa ni nič.

Vlomili  so  v stanovanje na Južni cesti v Izoli. Iz stanovanja je storilec ukradel  starejši moški zapestni uri Omega in Movado, zlato verižico in tri pare manšetnih gumbov.

Ob 20.48 smo bili obveščeni, da je zagorela domača delavnica v Izoli. Požar so  gasilci  pogasili,  policisti  pa  bodo  danes opravili ogled kraja. Po nestrokovni oceni bo škoda med 5.000 in 10.000 evrov.

Ponoči  se  je sprožil alarm v restavraciji v Dekanih. Ugotovljeno je bilo, da  je  nekdo vlomil, vendar iz objekta ni bilo nič ukradenega. Vlomilca je verjetno pregnal alarm.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so policisti od torka, 10. 12. 2019 od 6.00 ure, do srede,  11.  12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali dve osebi (državljana Sirije in  Maroka),  ki  sta nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Obe osebi so obravnavali policisti PP Koper.

Sorodni članki