12. Novoletni skok v morje

Centralna plaža Portorož bo v petek, 1. januarja 2016, spet pokala po šivih, saj bo znova prizorišče dogodka, ki se ga udeležijo le tisti z debelo kožo in železno voljo. Ob 14.00 bodo pogumni in drzni s skokom v morje dobesedno skočili v novo leto in se adrenalinsko podali novim podvigom naproti. Častni pokrovitelj spektakla je g. Peter Bossman, župan Občine Piran.

PR_08

Ob vstopu v novo leto vsi polni upanja zremo v prihodnost, ki prinaša nove začetke in nove izzive. Če pa res želimo biti kos vsem izzivom, ki nas čakajo v prihajajočem letu, potem moramo že začeti pogumno in aktivno, a na zabaven način. In Novoletni skok v morje je odlična priložnost za to, da se otresemo negativne energije iz preteklega leta in se napolnimo s pozitivno, ki nam bo pri korakanju skozi leto 2016 še kako koristila. Po mnenju poznavalcev in tistih, ki so novoletni skok že izkusili, ima kopanje v mrzli morski vodi terapevtske učinke, krepi imunski sistem in dviga odpornost. Vse to nam omogoča, da se lažje spopademo z vsem, kar nam novo leto prinaša. Pa še zabavno je, trdijo starejši in mlajši, ki so v preteklosti že dokazali, koliko jih je v hlačah.

PR_06

Prireditev, ki je bila prvič organizirana leta 2005 na plaži pod hotelom Bernardin in je imela le peščico udeležencev, je z leti rasla in kmalu prešla iz lokalne v mednarodno prireditev ter se razcvetela v enega pomembnejših dogodkov v času novoletnih praznikov. Zaradi množične obiskanosti se je glavno prizorišče januarja 2015 premaknilo na Centralno plažo, kar se je izkazalo za pravo odločitev. Letos je s skokom v morje v novo leto vstopilo že več kot 330 skakalcev, ki jih je spodbujalo približno 3000 gledalcev iz različnih držav. Na seznam novoletnih skakalcev v morje so se poleg klenih Slovencev vpisali še številni turisti iz sosednjih držav, pa tudi iz Rusije, Velike Britanije, Nemčije idr. Kot kaže, pa bo letos skakalcev še več, saj se seznam prijav pridno polni – na njem je v predprijavah zabeleženih več kot 170 adrenalina željnih zimskih kopalcev. Prijave za skok potekajo na uradni spletni strani http://www.novoletniskokvmorje.eu/, prijavili pa se boste lahko tudi na dan dogodka.

PR_07

Letos prvič tudi novoletno SUPanje

Organizator, Športno društvo Slovenc, je za leto 2016 pripravil posebno presenečenje. Da bi bil dogodek še bolj zanimiv, privlačen in zabaven, bo tokrat ob novoletnem skoku vzporedno potekalo tudi novoletno SUPanje, za katerega bo poskrbel Halo Sup. Da zadrževanje v mrzli vodi le ne bi bilo prevelik zalogaj, bo na voljo tudi primerna kopalna obleka.

PR_01

Vremenski obeti več kot odlični

Nadpovprečno topel december, ki nas je presenetil v letošnjem letu, skorajda pomladne temperature in sončni žarki, ki jih za dan dogodka napovedujejo vremenoslovci, obljubljajo nepozabno doživetje, ki kar kliče k zimskemu čofotanju v morju, ki ima v tem trenutku 11,5 stopinj Celzija.

 

VABLJENI!

 

Nino Cokan, vodja prireditve Novoletni skok v morje

Sorodni članki