Košarka: Tigri zanesljivo preskočili tekmece iz Lige ABA

Za košarkarji Koper Primorske je tretja pripravljalna tekma. Nasproti izbrancem Jurice Golemca so tokrat stali tekmeci, s katerimi se bodo v novi sezoni srečali tudi v regionalni Ligi ABA. Zagrebška Cibona je tigrom na gostovanju v Areni Bonifika morala priznati premoč s 65:83.

Koprski košarkarji so proti enemu izmed velikanov s področja nekdanje skupne države prikazali dopadljivo igro in nadzirali potek tekme skozi celoten igralni čas. V prvi četrtini se je razigral Lance Harris in z osmimi točkami poskrbel za pobeg na 12:3.

Na začetku drugega dela je v ospredje stopil drugi primorski Američan Stephen Holt, ki je za vodstvo z 31:15 ravno tako dosegel osem točk. Od tedaj dalje so se Zagrebčani uspeli nekoliko približati le še enkrat – sredi 17. minute na 26:35. Za tem so rumeno-modri znova strnili svoje vrste in z ekipno igro uspešno trli odpor. Sredi zadnje četrtine so tako vodili tudi že za več kot 20 točk (75:51).

Pri Koper Primorski je bil na koncu s 15 točkami najuspešnejši Harris, 12 jih je dodal Holt, 10 pa Žan Mark Šiško. Slednji je ob tem proti svojemu nekdanjemu klubu vpisal še osem podaj.

Do uradnega začetka sezone pod slovenskimi obroči – Superpokal Slovenije proti Hopsom bo v Podčetrtku na sporedu v torek, 17. septembra, ob 20. uri – tigre čakata še dva pripravljalna preizkusa. V nedeljo se bodo v Poreču pomerili z ruskim prvoligašem iz Revde, v sredo pa v italijanski Gorici z beneškim Reyerjem.

Za tekme koprskega kluba v novi sezoni so še vedno naprodaj sezonske vstopnice. Po ugodnejši predprodajni ceni bodo na voljo vse do 20. septembra, ko tigre čaka generalka pred domačimi navijači. Na pripravljalni tekmi se bodo pomerili z italijanskim prvoligašem iz Trsta.

Sorodni članki