Na Potniškem terminalu se obeta rekordno leto

Čeprav so do konca leta še štirje meseci, lahko po dosedanjem obisku in potrjenih najavah se v Luki Koper v letošnjem letu obeta najuspešnejša sezona doslej. Ocenjujejo namreč, da jih bo v letu 2019 obiskalo 110.000 turistov iz 71 ladij, kar je nekaj več kot v rekordnem letu 2011, ko so ladje za križarjenje v Koper pripeljale 108.820 turistov.

Vzpodbudno je tudi, da po zaslugi kakovostnih storitev, Koper oz. Slovenijo v svoja potovanja vključujejo ladjarji, ki v svetu za križarjenje veljajo za najprestižnejše, njihova ponudba pa sodi v najvišji cenovni razred. To pa so Azamara, Silversea, Oceania, Regent Seven Seas, Crystal Cruises, Viking, katerih turistične pakete, ki vključujejo Koper, kupujejo predvsem turisti iz Velike Britanije, Nemčije in Severne Amerike. Nekatere njihove ladje privežemo večkrat v letu, vendar običajno v daljšem časovnem razmaku. Posebna je bila zadnja, Celebritiy Infinity ki je 23. avgusta pripotovala iz Dubrovnika in po enodnevnem postanku v Kopru odplula v Benetke. Tam je vkrcala turiste po novem turističnem aranžmaju ter se že čez dva dni ponovno vrnila v Koper in pot nadaljevala v Zadar.

Do konca leta bodo v Kopru privezali še 25 ladij za križarjenje, največ v septembru in oktobru. Sezono bo 3. decembra zaključila potniška ladja Amadea. Do decembra bomo največkrat videli ladjo Marella Discovery (5x), največji pa bosta ladji Koningsdam in Mein Schiff 6, ki lahko naekrat pripeljeta 2.500 turistov in za katere skrbi preko 1.000 članov posadke.

Sorodni članki