Kronika: 26.08.2019

23. 08. 2019

Ob 17.37 je bila hujša prometna nesreča na cesti Morgani – Korte. 19-letna državljanka Rusije je z osebnim avtomobilom zaradi nepravilne strani vožnje trčila v osebni avto, ki ga je vozil 34-letni voznik. Ta se je v nesreči huje poškodoval (zlom stegnenice). Povzročiteljici sledi kazenska ovadba.

V enem od koprskih lokalov je nekdo zvečer državljanki Italije iz torbice, ki jo je oškodovanka obesila na stol, ukradel denarnico (bančne kartice, vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, zdravstveno kartico in 360 evrov gotovine).

24. 08. 2019

Ob 5.20 so v Portorožu zasegli osebni avto 21-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Fiesi obravnavali državljanko Romunije, ki je, pod pretvezo, da je gluhonem, zbirala prispevke. Predočen ji je bil prekršek in izdan plačilni nalog 17/1-5 Zjrm-1).

V Elerjih je nekdo zaparkiral domačinko, po njenem opozorilu pa je začel groziti, zato je poklicala policijo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 45-letni kršitelj vozil osebni avto, za kar pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja (neveljavno od 2005). Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0, 71 mg/l, zatem pa še strokovni pregled (ker ni hotel podpisati zapisnika). Sledi mu obdolžilni predlog.

Zvečer je v Portorožu padel motorist. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da se je 48-letni voznik postavljal na zadnjo kolo, zatem pa je izgubil ravnotežje in padel. Odredili so mu strokovni pregled za alkohol. Nezavesten je bil odpeljan v SB Izola, vendar smo bili kasneje obveščeni, da ima lažje poškodbe. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 22. uri so se sprli v Seči na vrtni zabavi. 33-letnik je kričal na terasi, kar je zmotilo drugega gosta, državljana Srbije, ki jih je najprej prosil, naj se umirijo, zatem so se pričeli žaliti, nato pa še prerivati. Srb je prijel krigel in 33-letnika poškodoval po glavi. Sledi mu kazenska ovadba, kršitelju s Celjskega pa plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru. Poleg tega mu je bil v bolnici odrejen še strokovni pregled.

25. 08. 2019

Na Ulici Prekomorske brigade v Kopru je zagorela živa meja ob hiši. Gasilci so požar pogasili, policisti pa zbirajo obvestila v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

26. 08. 2019

Ob 11.15 je poklical občinski redar v Izoli in povedal, da ima postopek z osebo, ki mu noče pokazati dokumentov, do njega pa se nedostojno vede. Nato je s skuterjem pobegnil, vendar so policisti kmalu zatem identificirali 56-letnega Izolana. Postopek za kršitve v nadaljevanju izpelje občinski redar.

Ilegalne migracije

V obdobju od petka, 23. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 26. 8. 2019 do 6.00 ure, so policisti na območju PU Koper obravnavali 89 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Od tega števila je 30 oseb zaprosilo za mednarodno zaščito, 30 oseb je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 2 tujca sta bila privedena preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega razloga za sum storitve dveh kaznivih dejanj Tatvine po I. odstavku 204. člena KZ-1 in je zanju odredil pripor, drugi pa bodo vračani po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice obravnavajo 2 državljana Albanije, zaradi suma storitev kaznivih dejanj po 308. členu KZ.

V soboto ob 15.06 nas je poklical domačin iz Kubeda in povedal, da so mu pravkar izpred hiše ukradli osebni avto Peugeot 206. Na kraj so bile nemudoma poslane policijske patrulje, ki so vozilu sledile proti Škofijam, nato pa skladno z dogovorom o čezmejnem sodelovanju po avtocesti proti Trsu. Vmes smo obvestili tudi italijanske varnostne organe. Vozilo je bilo ustavljeno v Trstu. Policisti so ugotovili, da je vozilo ukradeno, v vozilu je bil tudi ukraden nahrbtnik (drugemu moškemu s Kubeda), v vozilu pa sta bila ilegalna migranta, oba državljana Alžirije (stara 28 in 25 let). Oba tujca sta bila pridržana v Italiji, zatem pripeljana v Slovenijo in s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Sorodni članki