Futsal: Na Škofijah znova državni prvaki

V nedeljo se je zaključila sezona futsala, ki je Škofijskim Bronxom prinesla veliko veselja Še drugič letos so na Škofijah slavili naslov državnega futsal prvaka. Po mlajših dečkih je najprestižnejšo lovoriko osvojila še selekcija kadetov. Drugi naslov državnih prvakov v dobrem mesecu dni je krona sezone 2018/2019 in poplačilo za trud, ki ga v klubu vlagajo v delo z mladimi.

FC Bronx Škofije je v sezono kot edini futsal klub v državi vztopil z vsemi petimi selekcijami in z vsemi se mu je uspelo uvrstiti v končnico za državnega prvaka. Članska ekipa je prišla do finala pokala in ¼ finala državnega prvenstva. Mladinci so osvojili končno 4 mesto, starejši dečki pa so pristali na 5 poziciji. Kar dve selekciji pa sta uspeli osvojiti naslov državnega prvaka, kar za Škofijote pomeni, da so najuspešnejši slovenski futsal klub.

Pred zadnjim krogom so se kar tri ekipe potegovale za najprestižnejšo lovoriko. Vodilna Vrnika, ki je bila v najboljšem položaju je morala v goste k tretjeuvršenim Slovenskim Goricam. Bronxi na drugem mestu pa so poleg svoje zmage potrebovali še poraz Vrhničanov. Ravno to se je tudi zgodilo. Po porazu Vrhničanov so Bronxi sami odločali o naslovu državnega prvaka in niti trenutek ni bilo dvoma, da igralci in strokovni kader te priložnosti ne bodo izpustili iz rok in, da ekipa Keblja, ki je gostovala v dvorani Burja na tem srečanju ne bo mogla do presenečenja.

Kljub temu, da mnogi niso vedeli za rezultat tekme v Slovenskih Goricah, se je v dvorani Burja zbralo preko 350 navijačev. V sijajnem vzdušju so Bronxi začeli nekoliko zadržano, vendar je prvi zadetek v mreži gostov sprostil domačo ekipo in bolj, ko je šla tekma h koncu bolj je bilo jasno, da se bo ta večer na Škofijah slavilo. Že ob polčasu je bil rezulta 4:0, na koncu tekme pa visokih 9:2 za rumeno modre.
Po končani tekmi je sledilo veliko slavje in podelitev pokalov in medalj. Poleg ekipe FC Bronx U17, ki je prejela pokal za 1 mesto sta pokala za najboljša strelca svojih lig prejela tudi Tilen Cupin (U17) in Nik Zajc (člani).


FC Bronx

Sorodni članki