Serie A: Udinese si zagotovil obstanek, Empoli skoraj

37. krog italijanskega nogometnega prvenstva je za nami. Po sobotnih tekmah je videmski Udinese z zmago nad ekipo Spala korak bližje obstanku v Serie A. Varovanci trenerja Igorja Tudorja so v soboto na domačem stadionu slavili s 3-2 in poskočili na trenutno 15. mesto ter si s tem zagotovila obstanek. V težkem položaju sta se je znašli Genoa in Fiorentina, saj jih je z današnjo zmago proti Torinu prehitel Empoli.

Pet tekem se je odvijalo v nedeljo. Torino je s porazom proti Empoliju dokončno pokopal upe za uvrstitev v Ligo prvakov. Atalanta je z remijem proti Juventusu prehitela Inter na 3. mestu, slednjemu pa za točko sledi mestni tekmec Milan. V ponedeljkovi večerni tekmi je Bologna Siniše Mihajlovića remizirala proti Laziu in si s tem zagotovila obstanek v Serie A tudi v naslednji sezoni.

Zadnja tekma Allegrija na Alianz Stadionu v vlogi trenerja Juventusa

Največ pozornosti je te dni požela novica, da Massimilano Allegri naslednje leto, kljub še enoletni pogodbi, ne bo več trener Juventusa. Tako je tekma Juventus – Atalanta zadnja, na kateri bo trener sedel na klopi italijanskega večkratnega prvaka. Allegri je v svojih petih letih v Torinu med drugim osvojil pet zaporednih naslovov italijanskega prvaka, štiri italijanske pokale ter moštvo dvakrat pripeljal do finala Lige prvakov. Kdo bo naslednik še ni znano…


Foto:LukaBojanc

37. krog:

UDINESE – SPAL  3-2
GENOA – CAGLIARI  1-1
SASSUOLO – ROMA  0-0
CHIEVO – SAMPDORIA  0-0
EMPOLI – TORINO 4-1
PARMA – FIORENTINA 1-0
MILAN – FROSINONE 2-0
JUVENTUS – ATALANTA  1-1
NAPOLI – INTER  4-1
LAZIO – BOLOGNA  3-3

FcTables.com

Sorodni članki