Košarka: Na krilih izjemnih navijačev do vodstva v finalu

Košarkarji Sixt Primorske so v finalu Lige Nova KBM v zmagah povedli z 1:0. Branilca naslova, ljubljansko Petrol Olimpijo so na uvodnem obračunu premagali z 79:61. Druga tekma niza, v katerem ekipi igrala na tri zmage, bo na sporedu v torek ob 18.45 v Areni Stožice.

Koprski tigri so odlično začeli boje za četrto lovoriko v sezoni – poprej so osvojili že Superpokal Slovenije, Pokal Spar in regionalno Ligo ABA – in obenem edino iz domačih tekmovanj, ki jim je v triletni zgodovini še ni uspelo osvojiti. Ekipi sta bili v uvodnih 30 minutah poravnani. Še največ je za sedem točk (13:6) ob koncu četrte minute vodila ljubljanska zasedba.

Primorsko moštvo je do odločilne in hkrati prve občutnejše prednosti prišlo na začetku zadnje četrtine. Sredi 33. minute je Marjan Čakarun zaključil delni niz 12:0, po katerem so izbranci Jurice Golemca povedli s 63:52, do konca tekme pa nato tekmece niso več pustili blizu.

V dresu Sixt Primorske so štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk. je v tem času je zbral 18 točk (7 skokov), po 12 sta jih dodala Čakarun in Lance Harris, 10 pa Luka Vončina.

foto: KK Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni članki