Košarka: Na obračunu s Krko bo pogled švigal v Laško

Ta torek ob 18. uri košarkarje Sixt Primorske čaka še zadnji preizkus pred začetkom končnice državnega prvenstva. V Areno Bonifika prihaja novomeška Krka, ki ima poleg koprskih tigrov iz Slovenije v prihodnji sezoni zagotovljeno mesto v elitni regionalni Ligi ABA. Medtem ko se Dolenjci še vedno borijo za tretje mesto na lestvici Lige Nova KBM za prvaka, je na drugi strani že nekaj časa je jasno, da bo primorsko moštvo v izločilne boje vstopilo s prve pozicije, a njihov četrtfinalni tekmec še ni znan. Odgovor o slednjemu bo znan šele v torek nekaj pred 21. uro, ko se bo v Laškem zaključil obračun med Zlatorogom in Šentjurjem. Zmagovalec sosedskega štajerskega dvoboja se bo s Primorci potegoval za polfinalno vstopnico, poraženec pa bo predčasno sklenil sezono. Prva tekma četrtfinalnega niza, v katerem bosta ekipi igrali na dve dobljeni tekmi, je predvidena za torek, 30. aprila v Kopru.

Gostovanje Krke v Areni Bonifika prinaša šesto medsebojno tekmo v tej sezoni. Kljub temu, da tekma prvega dela državnega prvenstva ni odločala o ničemer, ima spomin izbrancev Jurice Golemca na zadnji obračun v Kopru nekoliko grenak priokus, saj so Novomeščani sredi februarja tigrom prizadejali sploh edini poraz (64:66) na domačem parketu v tej sezoni. Povsem drugače je bilo pred slabim mesecem dni v Ligi za prvaka, ko so v športni dvorani Leona Štuklja slavili zmago s 85:62. Pred tem so svoje delo z dvema visokima zmagama proti Krki več kot suvereno opravili tudi v četrtfinalu Pokala Spar, tekmovanje pa kasneje nato tudi osvojili.

Najboljši posameznik dolenjske zasedbe v Ligi za prvaka je krilni košarkar Marko Jošilo, ki 10,4 točkam dodaja 5,8 skoka in 3,7 podaje (statistični indeks 14,1). Sledi mu Luka Lapornik, ki za indeks 10,6 v povprečju zbere 8,7 točk, 3,3 podaje in 3,1 skok.

Vstopnice za tekmo so po ceni 6 evrov na voljo preko spleta na www.plemenitevstopnice.si, na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte, eno uro pred začetkom obračuna pa si jih bo mogoče zagotoviti tudi na blagajni Arene Bonifika. Z nakupom vstopnice bo vsak navijač tudi dobrodelen, saj bo 30 odstotkov kupnine namenjene projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz družin v stiski. Vstop na tekmo je prost za otroke do 10. leta starosti, pri čemer morajo spremljevalci na vhodu dvorane predložiti primerno dokazilo.

KK Sixt Primorska vse obiskovalce že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčajo pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Za vas so pripravili vesele urice, ki se bodo začele uro pred tekmo in bodo trajale vse do 21. ure. V tem času bo vsak gost deležen posebnih akcijskih cen hrane in pijače, medtem ko so kupci sezonskih vstopnic primorskega kluba istih ugodnosti deležni skozi celoten čas. Prijazno osebje Urban Piqniqa posebej priporoča poseben Tigrov burger, ki ni le slasten, pač pa ga spremlja tudi dobrodelna nota. Z vsakim burgerjem boste en evro namenili projektu Botrstvo.

Vsi navijači Sixt Primorske si lahko v Urban Piqniqu zagotovite tudi originalen dres, navijaški šal, kratko majico s tigrovim motivom ali posebno izdajo majice ob osvojitvi Lige ABA 2.

Sorodni članki