Košarka: Sixt Primorska v Ligi za prvaka še naprej neporažena

Košarkarji Sixt Primorske ne popuščajo. Na osmi tekmi Lige Nova KBM za prvaka so vpisali še osmo zmago. V domači Areni Bonifika so z 89:69 odpravili ekipo Rogaške.

Kljub temu, da tekma za koprske tigre ni imela rezultatskega naboja – z nedeljsko zmago proti Petrol Olimpiji so si že zagotovili prvo mesto pred končnico -, so jo ti vzeli povsem resno in vodili od prve do zadnje minute. Odličen je bil že začetek, ko je Luka Vončina z dvema zaporednima trojkama poskrbel za vodstvo s 6:0. Kljub minuti odmora gostujočega trenerja Damjana Novakovića je koprska zasedba kmalu za tem povedla za 10 točk (12:2).

Ob koncu 14. minute je Žan Mark Šiško s trojko naskok svoje ekipe povišal že na 18 točk (36:18), a ga je Rogaška v treh minutah in pol uspela prepoloviti (28:37). Sredi 24. minute je bil zaostanek gostov še dve točki nižji, nakar so izbranci Jurice Golemca vajeti igre spet povsem vzeli v svoje roke in tekmo zanesljivo pripeljali h koncu.

Vončina je bil na koncu s 17 točkami najboljši strelec svoje ekipe. Točko manj je ob sedmih podajah dodal Šiško, po 11 pa sta jih dodala Ivan Marinković in Jan Kosi.
Do začetka izločilnih bojev, v katerih se bo Sixt Primorska najprej pomerila z drugo najboljšo ekipo Lige za obstanek, preostajata še dve tekmi. V soboto bo koprsko moštvo ob 19. uri gostovalo v Domžalah pri Helios Sunsih, v torek pa sledi še domača tekma s Krko (18.00).


foto: KK Sixt Primorska/Žiga Mikeli.

Sorodni članki