Seria A: Juventus z drugim sezonskim porazom

Ko je že kazalo, da je italijansko nogometno prvenstvo odločeno, je v 32. krogu Juventus dočakal svoj drugi poraz. Na gostovanju pri ekipi Spala v Ferrari je s klonil z rezultatom 2-1. Trener Massimiliano Allegri je razen par članskih igralcev na igrišče praktično poslal mladinsko ekipo in tako pustil počivati glavne akterje za torkovo povratno tekmo Lige prvakov proti Ajaxu. S tem je predvidoma sicer samo za teden dni prestavil slavje, saj je verjetnost, da bi izgubili prvenstvo praktično nična.

Na dnu lestvice je videmski Udinese izgubil v Rimu proti Romi, Bologna je remizirala, Spal pa je prav proti Juventusu osvojil tri izredno pomembne točke. Empoli je gosti pri Atalanti, katera se bori za vstop v Champions league in iztržil pomembno točko.

V sredo, 17. aprila se bosta v Rimu pomerila Lazio in Udinese v zaostali tekmi 25. kroga, katero so morali prestaviti zaradi takratne zasedenosti stadiona.

Chievo že izpadel, Frosinone skoraj…

Prva žrtev letošnje sezone je Chievo. Ekipa iz Verone je z 11 osvojenimi točkami že matematično izpadla iz Serie A, saj za sedemnajsto uvrščeno ekipo Bologne zaostaja 20 točk, medtem ko jih je do konca prvenstva na razpolago samo 18. Zapleta se tudi pri predzadnji ekipi Frosinone, kateri je z rezultatom 1-3 izgubil tekmo z Interjem in ostal na 23 točkah.

32. krog

SPAL – JUVENTUS  2-1
ROMA – UDINESE  1-0
MILAN – LAZIO  1-0
TORINO – CAGLIARI  1-1
FIORENTINA – BOLOGNA  0-0
SAMPDORIA – GENOA  2-0
SASSUOLO – PARMA  0-0
CHIEVO – NAPOLI  1-3
FROSINONE – INTER  1-3
ATALANTA – EMPOLI  0-0

FcTables.comseries

Sorodni članki