Futsal: Bronx Škofije U13 državni prvaki

Bronxom iz najmlajše starostne kategorije je uspelo ponoviti lanskoletni dosežek selekcije U15 in osvojiti naslov državnega prvaka. Dva državna naslova v praktično enem letu so res zavidanja vreden uspeh kluba iz malih obmejnih Škofij.

V športnem centru Triglav se je zbralo kakih 250 gledalcev od katerih jih je bila skoraj polovica iz primorskega konca. Take podpore na gostujočem terenu najbrž v zgodovini slovenskega futsala ni imela še nobena ekipa v katerikoli kategoriji. Bučni primorci so svoji ekipi dali dodatno energijo, da so lahko naredili čudež in na koncu postali državni prvaki.

Tekma sama zagotovo ni bila za ljudi s slabimi živci. Neverjetni preobrati in negotovost do zadnjega piska sirene so bili sicer pričakovani, zato je končna zmaga Bronxov nad Olimpijo še toliko slajša. V 8 minuti so domači povedli z zadetkom Močilerja. Sledil je silovit odgovor Bronxov, ki so do polčasa povedli z 1-3. Dva zadetka je prispeval Subašič enega pa Babič. Ko je še vratar Zulič obranil dva kazenska strela z 10 metrov; drugi je bil celo le s kakih 7 metrov, se je zdelo, da so domači izgubljeni in končna zmaga Bronxov skoraj da v žepu.

Sledil je neverjeten preobrat v drugem polčasu. Drugi zadetek Močilerja je nekoliko zamajal vrste Bronxov, ki so od 25 do 28 minute prejeli še tri zadetke in zapravili celotno prednost iz Škofij. Le še več zadetkov v gosteh je takrat skupno zmago ohranjalo v rokah rumenih. Še enkrat več se je v kriznih trenutkih pokazalo koliko tem otrokom pomenijo zvesti navijači in njihova podpora. Na krilih rumeno modrega dela tribune so se fantje zbrali in odgovorili z zadetkom, ki ga je v 33 minuti dosegel Babič. Bronxi bi lahko rezultat celo izenačili vendar je Subašičev strel z 10 metrov domači vratar obranil. Da je končnica bila res napeta je znova poskrbel Močiler, ki je dve minuti pred koncem dosegel še šesti domači zadetek, vendar časa za še enega ni bilo več dovolj, zato se je kmalu lahko začela primorska fešta na igrišču in tribuni, ki se je nadaljevala tudi na Škofijah do zgodnjih jutranjih ur.

Športni center Triglav. Petek, 12. april ob 19.30

Gledalcev: 250

Sodnika: Korošev Gregor in Maksimovič Igor

Strelci: 1:0 Močiler (8), 1:1 Subašič (10), 1:2 Subašič (11), 1:3 Babič (17), 2:3 Močiler (22), 3:3 Rimac (25), 4:3 Rimac (26), 5:3 Močiler (28), 5:4 Babič (33), 6:4 Močiler (37)

FC Bronx

Sorodni članki