Košarka: Sixt Primorska se vrača v državno prvenstvo

Po osvojitvi Lige ABA 2 bodo v preostanku sezone misli košarkarjev Sixt Primorske usmerjene le še v tekme državnega prvenstva. V Ligo Nova KBM za prvaka jih naslednji preizkus za razvrstitev pred končnico čaka ta ponedeljek, ko bodo pred domačimi navijači v Areni Bonifika ob 18. uri gostili zasedbo Hopsov s Polzele.

Ekipi se med seboj zelo dobro poznata, saj sta v tej sezoni odigrali že štiri medsebojne tekme, na prav vseh pa so bili boljši koprski tigri. Dvakrat se jim je uspelo do zmage dokopati v prvem delu državnega prvenstva, februarja so nato tekmece ugnali v velikem finalu Pokala Spar, pred dobrim mesecem pa so z uspehom na Štajerskem (81:63) začeli pot v drugem delu Lige Nova KBM.

Hopsi z dvema zmagama na dosedanjih petih obračunih Lige za prvaka trenutno zasedajo zadnje, šesto mesto. Na drugi strani so izbranci Jurice Golemca po štirih tekmah še edina nepremagana zasedba, a zavoljo tekme oziroma dveh manj na lestvici zasedajo tretje mesto. Polzeljani na Obalo prihajajo po grenkem porazu v Domžalah, kjer so bili Helios Sunsi pred tednom dni boljši s 84:75.

Najkoristnejši košarkar Hopsov v tej sezoni je 25-letni Donovan Matthew Jack. Ameriški krilni center v povprečju dosega 12,7 točk, 6,1 skok, 1,3 blokade ter podajo in pridobljeno žogo na tekmo.

Pri Sixt Primorski bodo na tej tekmi na ogled postavili tudi lovoriko za prvaka Lige ABA 2. V posebnem kotičku se bodo vsi obiskovalci s pokalom lahko tudi fotografirali.

Sorodni članki