Jadranje: Ekipa Mrak-Macarol se približuje zmagovalnemu odru

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tretji dan regate princese Sofije v cilj prijadrali 3. in 13. ter v skupni razvrstitvi napredovali na 5. mesto. Za dve mesti sta svoj položaj izboljšali tudi Kim in Lin Pletikos, ki sta po šestih plovih 65. in 73. med 118 krmarkami razreda laser radial.

MAJORKA – Prvi dami slovenskega jadranja na Majorki nadaljujeta z odličnimi predstavami. V floti 45-ih parov dvoseda 470 sta Tina Mrak in Veronika Macarol tretji tekmovalni dan pridobili eno mesto in po polovici izpeljanega programa zasedata skupno 5. mesto.

“Danes je prevladoval šibek veter. V prvi in skoraj celo drugo regato ni bilo dovoljeno niti prosto pumpanje. To pomeni, da je bilo manj kot 8 vozlov. Danes sva občutno izboljšali najine starte in sva zaradi tega zelo zadovoljni. V prvi regati sva to tudi dobro izkoristili in končali v ospredju, drugo pa po nekaj slabih odločitvah med vožnjo v krmo zaključili na 13. mestu,” je s Palme sporočila Tina Mrak. “Če se znajdeš v gneči, ko je veliko jadrnic na kupu in malo vetra, težko pridobivaš mesta. Zato je zelo pomemben dober start, da sva na čistem vetru, ki omogoča hitro jadranje,” je še izpostavila Veronika Macarol.

Z 18 točkmi ostajata na vrhu razpredelnice Francozinji Camille Lecointre in Eloise Retornaz, eno več imata na računu drugouvrščeni Hannah Mills in Eilidh Mcintyre iz Velike Britanije, zaostanek Kitajk Mengxi Wei in Hiyn Gao na tretjem mestu pa je nekoliko večji, saj znaša vsota njunih uvrstitev z odbitkom najslabšega rezultata 30 točk, kar je le pet manj od Slovenk.

Kim in Lin Pletikos se v kvalifikacijskih plovih razreda laser radial nista prebili med prvo polovico nstopajočih, zato z jadranjem nadaljujeta v srebrni skupini, kjer sta pridobili dve mesti. Kim je z nizom ((42.),22.,28.,32.,4.,22.) trenutno 65., Lin pa 73. (22.,26.,41.,(44.),9.,36.) med 118 tekmovalkami razreda laser radial. Z devetimi točkami ostaja trdno v sedlu dobitnica bronaste olimpijske medalje v Riu, Danka Anne-Marie Rindom.

Sorodni članki