Kronika: 26.03.2019

V Hrvatinih na parkirišču so policisti zasegli skuter Orbit 50, reg. KP5CJ0, ki je beležen kot ukraden. Ugotovljeno je bilo, da je bil skuter odtujen z originalnimi ključi. Skuter bo vrnjen lastniku, ostale okoliščine pa se še ugotavljajo.

Popoldan je v Kopru v vozilo prijavitelja trčilo drugo osebno vozilo, voznik tega pa je s kraja odpeljal. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili, da je pobeglo vozilo peljal 78-letni voznik. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil v osebni avto, zatem pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu v prometni nesreči. Ko so ga izsledili, so mu izdali plačilni nalog po 44/5-2/1 ZPrCP (varnostna razdalja) ter 110/5-2/5 ZPrCP (ne nudenje podatkov).

Ob 17.19 je v Bertokih padel motorist. Po prvih podatkih je 55-letna voznica osebnega avtomobila z okolice Kopra v krožišču izsilila prednost 74-letnemu motoristu, državljanu Italije. Voznici je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,28 mg/l, policisti so ji izdali plačilni nalog po 56/3-1 ZPrCP (izsiljevanje v krožišču) in 25/7-1 ZMV-1 (potek registracije manj kot 30 dni).

Ob 17.53 smo dobili obvestilo, da je na hitri cesti Koper – Bivje prometna nesreča. 54-letni voznik osebnega avtomobila iz Dekanov je vozil od Bertokov proti Škofijam, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Voznik ni bil poškodovan, alkotest pa mu je pokazal 0,99 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog za alkohol in hitrost.

Sorodni članki