Kronika: 04.03.2019

01. 03.
Piranski policisti so popoldan ustavili v Seči 41-letnega voznika mopeda. Na mopedu je imel ponarejeno registrsko tablico, odrejen preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,99 mg/l. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin (po 251/I KZ-1) in plačilni nalog po 105/3/4 Zprcp, 25/6 ZMV in 34/5 Zprcp.

V Dekanih je nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel več kosov nakita.

02. 03.
Ponoči so v Portorožu ustavili 16-letnega voznika skuterja. Za vozilo so odredili izredni tehnični pregled, ki je pokazal, da je skuter dejansko predelan, zato so ga zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

03. 03.
Pred enim od koprskih lokalov sta se ob 1. uri ponoči stepla 38-letnik in 27-letnik. Prvi je potegnil manjši nož, nakar so ukrepali gostje lokala in ju dali narazen. Zaterm pa je 38-letnik zgrabil kozarec in z njim 27-letnika udaril po čelu. Sledi kazenska ovadba.

Ustavljanje na avtocesti – uporaba stingerja

V soboto smo ob 19.06 dobili obvestilo voznika, da proti Obali vozi manjši osebi avto, modre barve, ki vijuga po vozišču in pelje zelo počasi. Kozinski policisti so vozilo hitro opazili na Videžu in ga skušali ustavili, vendar voznik ni upošteval odrejenih znakov – rotacijskih luči in sirene. Po večkratnem neuspešnem pravilnem ustavljanju je bila odrejena uporaba sredstva za prisilno ustavljanje vozil – stinger, z DARSom pa je bilo dogovorjeno, da zaprejo predor Dekani. Vozilo je prevozilo rdečo luč v predoru in stinger pri Bivju, zatem pa nadaljevalo z vožnjo proti Kopru, s hitrostjo 20-40 km/h. Policisti so vozilo ustavili malo naprej od odcepa Bertoki. Ugotovili so, da vozi 27-letna Izolanka, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,83 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Sorodni članki