Začenja se vpis otrok v koprske vrtce

Februarja se začenja vpis otrok v javne vrtce Mestne občine Koper za šolsko leto 2023/2024. Starši malčkov tudi letos izpolnijo le eno vlogo in jo oddajo v enoto vrtca prve izbire. Vlogo lahko prevzamejo na sedežu vrtcev, dostopna pa je tudi na spletni strani vrtcev in uradni spletni strani koprske občine. Rok za oddajo vlog se izteče 1. marca.

Čeprav vrtci vpisujejo in sprejemajo otroke v svoje programe na podlagi prijav in prostih mest skozi vse leto, Mestna občina Koper poziva k oddaji vloge v predpisanem roku, saj vrtci na podlagi prispelih prijav oblikujejo oddelke za novo šolsko leto, s tem pa poskrbijo, da se v programe predšolske vzgoje vključi čim večje število otrok. Ob tem je pomembno, da vlogo ponovno oddajo tudi starši, ki so vlogo za vpis v vrtec izpolnili in oddali že v šolskem letu 2022/2023, a njihov otrok v vrtec še ni bil sprejet. Vloga je dostopna na tej povezavi.

Merila za sprejem otroka v vrtec skladno s sprejetim občinskim pravilnikom ostajajo nespremenjena. Največ točk tudi letos prinaša stalno prebivališče na območju Mestne občine Koper, dodatne točke pa dobijo otroci, ki imajo odložen vpis v osnovno šolo, otroci, ki so bili v preteklem šolskem letu uvrščeni na centralni čakalni seznam, a niso bili sprejeti v vrtec, in otroci staršev, ki hkrati vključujejo v vrtec dvojčke, trojčke ali četverčke. Komisija na podlagi meril določi prednostni vrstni red za sprejem otrok v vrtec.

Otroci, ki z začetkom novega šolskega leta (1. september) ne bodo vključeni v vrtec, bodo uvrščeni na čakalni seznam za morebitni medletni sprejem v šolskem letu 2023/2024, starši pa lahko na podlagi Odloka o subvencioniranju varstva otrok Mestna občina Koper oddajo tudi vlogo za uveljavitev subvencije v višini 100 evrov mesečno na otroka.

Sorodni članki