Kronika: 13.09.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 66 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 160 klicev. Obravnavali so  11  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 54 ilegalnih prehodov državne meje.

V Kopru so vlomili v vrtec, iz katerega so odnesli dva prenosna računalnika in tablični računalnik. Škode je za 2000 evrov.
V  Izoli  je  nekdo  vlomil v šolo, iz katere je ukradel orodje v vrednosti 5000 evrov.
V  pretekli noči so vlomili tudi v vrtec v Bertokih, iz katerega so odnesli dva računalnika, vredna 1000 evrov.

Ob  22.40  so v Strunjanu zasegli osebni avto 55-letnermu vozniku, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Vlomi v vozila v času trgatev – opozorilo

Jeseni  je  čas trgatev. Predvsem na vinorodnih območjih opozarjamo občane, naj  poskrbijo za varnost svojega premoženja. Vozila je potrebno zaklepati, na  vidnih  mestih  v  vozilu  pa  ne puščajte torbic, denarnic, telefonov, prenosnih  računalnikov  in  drugih  vrednejših  predmetov,  ki  so vaba za tatove.  Če  je  vlomilec  že  vlomil  v  vaše  vozilo,  nemudoma pokličite policijo.

Sorodni članki