Občina Izola zagotovila nov tekmovalni čoln za najuspešnejše veslače

Izolski župan Danilo Markočič je danes predal v uporabo nov profesionalni čoln Veslaškemu klubu Argo Izola. Nakup tekmovalnega čolna, ki bo namenjen najperspektivnejšim izolskim veslačem, reprezentantom Veslaške zveze Slovenije, je naročila Občina Izola. Župan ga je dopoldne slovesno predal klubu in prerezal trak skupaj s predsednikom veslaškega kluba Argo, Erikom Tulom, nekdanjim predsednikom kluba Eciom Babičem ter Rajkom Hrvatom, ki je čoln že preizkusil minuli vikend na Evropskem prvenstvu v Münchnu.

»Vesel sem, da se tako veliko število Izolank in Izolanov ukvarja s športom. Na Občini Izola smo si zadali cilj investirati v sredine, ki vlagajo v mlade, šport in našo prihodnost. Pomembno je, da kot občina podpiramo zdrav življenjski slog,« je poudaril župan.

V veslaškem klubu je veliko članov, predvsem so veseli številnih novih veslačev, ki se jim vsako leto pridružijo. »Veslanje je v Izoli zelo priljubljen šport in imamo zelo velik podmladek – kot pravijo vsak Izolan mora vsaj enkrat v življenju veslati,« je o delovanju kluba in o veslanju povzel predsednik in dodal, da so veseli nove pridobitve, ki jo bo uporabljal tako Rajko Hrvat kot ostali perspektivni veslači v klubu. V prihodnje si želijo, da bi zaživel center vodnih športov, saj bi to pomenilo razvojni zagon veslanju in drugim vodnim športom.

Čoln je minuli vikend na Evropskem prvenstvu v Münchnu kot prvi preizkusil trenutno najuspešnejši slovenski skifist in eden najboljših lahkih veslačev v svetovnem merilu, Izolan Rajko Hrvat. »Še mesec dni je do svetovnega prvenstva na Češkem in po dveh dneh počitka se že pripravljamo,« je z navdušenjem povedal o prihodnjih načrtih.

Tekmovalni čoln bo služil tudi skifistki Nini Kostanjšek, ki se že dokazuje z odličnimi rezultati, ter Mateju Markuži, članu slovenske mladinske veslaške reprezentance v zadnjih treh letih.

Nakup plovila vodilnega nemškega proizvajalca Empacher je znašal 13.660 evrov brez DDV.

Sorodni članki