Kronika: 10.08.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 61 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 246 klicev. Obravnavali so  15  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja  kriminalitete  so  obravnavali  2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervenciji. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 27 ilegalnih prehodov državne meje.

Popoldan   je   na  piranski  plaži  državljana  Nizozemske  ugriznil  pes. Ugotovljeno  je bilo, da je lastnik psa državljan Italije, kateremu je bila izdana globa po ZZZiv, sledi tudi poročilo na VURS.

Nekdo je v Seči iz apartmaja ukradel udarno vrtalno kladivo Makita DHP481 z baterijo in kovček s svedri.

Ob  22.45  je 32-letni voznik osebnega avtomobila v Strunjanu zapeljal levo čez  ločilno  neprekinjeno  črto  na  nasprotni vozni pas, po katerem se je pravilno  pripeljal  37-letni  voznik.  Ta se je trčenju poskušal izogniti, vendar  mu  to  ni  uspelo.  Povzročitelj je s kraja odpeljal, vendar so ga policisti  izsledili.  Preizkus  alkoholiziranosti mu je pokazal 0,87 mg/l, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Ob  1.15  je  nekdo v Hrvatinih pred lokal odvrgel pirotehnično sredstvo in tako  poškodoval  steklo  na  vratih in oknu. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje.

Sorodni članki