Kazensko ovaden državljan Nizozemske

Kriminalisti  PU  Koper so 31. 7. 2022 po podani kazenski ovadbi na Okrožno sodišče   v   Kopru   privedli   28-letnega  državljana  Nizozemske  zaradi utemeljenega  suma  storitve  kaznivega  dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet  orožja  ali  eksploziva  (po  prvem  odstavku 307. člena Kazenskega zakonika  (KZ-1)).  Državljan  Nizozemske  se  je  od 25. 6. 2022 nahajal v priporu  v  ZPKZ  Koper  zaradi  predvidene  izročitve  varnostnim  organom Nizozemske  na podlagi Evropskega naloga za prijetje in privedbo, vendar ta do 31. 7. 2022 ni bila realizirana.

Glede  na  do  sedaj  zbrana obvestila in dokaze je 28-letni tujec v najeti stanovanjski   hiši  na  območju  Ilirske  Bistrice  predhodno  nabavil  in posedoval   sestavne   dele,  ki  so  potrebni  za  izdelavo  improvizirane eksplozivne naprave. Preiskovalna sodnica sodišča v Kopru je po opravljenem zaslišanju zoper osumljenega odredila pripor.

Kazensko ovaden večkratni storilec premoženjskih kaznivih dejanj 27.  7.  2022  nas  je  v zgodnjih jutranjih urah občan obvestil, da je pri vlomu  v  njegov  lokal  na  območju Pirana zalotil vlomilca in ga zadržal. Policisti  so  na kraju ugotovili, da gre za 46-letnega domačina, ki je bil predhodno  že  večkrat  obravnavan  za  podobna  kazniva dejanja s področja premoženjske  kriminalitete. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je isti storilec  predhodno  v  isti  noči  vlomil še v eno trgovino in en lokal. S kazensko  ovadbo je bil naslednji dan priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sorodni članki