Nogometaši novembra z Romunijo in Črno goro

Slovensko člansko reprezentanco konec septembra čaka zaključek Lige narodov, vodstvo NZS pa je skupaj s selektorjem Matjažem Kekom že izbralo tekmeca za novembrski pripravljalni termin. Slovenija se bo v Cluju najprej pomerila z Romunijo, nekaj dni kasneje bo pri nas gostovala Črna gora.

V obdobju pred Svetovnim prvenstvom 2022 v Katarju bo aktivna tudi slovenska reprezentanca, ki bo misli že usmerila k marčevskim kvalifikacijam za EP 2024. Čeprav nasprotniki Kekovih varovancev v boju za prvenstvo najboljših na stari celini še niso znani, pa je terminov za pripravljalne tekme zelo malo in je vsaka priložnost za uigravanje reprezentance izjemno dragocena. Slovenija bo tako s pripravami začela že novembra, ko bo reprezentanca najprej odpotovala v Cluj, kjer se bo 17. novembra pomerila z Romunijo, 20. novembra pa sledi še tekma s Črno goro v Sloveniji.

Romunija in Črna gora sta sicer stari znanki slovenske reprezentance; Slovenija in Romunija sta se nazadnje pomerili 15. avgusta leta 2012, ko je Slovenija v Stožicah na pripravljalni tekmi slavila s 4:3. Dva zadetka je dosegel Zlatko Dedić, po enkrat sta zadela Boštjan Cesar in Andraž Kirm. Pred tem so se Slovenci z Romunijo pomerili še sedemkrat, za vedno pa bosta ljubiteljem slovenskega nogometa ostali v spominu predvsem obe tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na SP2002, ko je Milan Osterc v Ljubljani dosegel nepozaben gol za zmago z 2:1, Mladen Rudonja pa na povratni tekmi svoj edini reprezentančni zadetek, ki je Slovenijo potem popeljal na prvo svetovno prvenstvo.

S Črno goro je Slovenija igrala dvakrat, nazadnje leta 2018 v Podgorici. Takrat sta za Slovence, ki so prav na tej tekmi prvič ugnali Črnogorce, za zmago z 0:2 zadela Roman Bezjak in Miha Zajc.

Sorodni članki