Kronika: 28.07.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 69 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 160 klicev. Obravnavali so  13  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, s področja  kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervenciji.

V  Šalari  je  dopoldan pes ugriznil v nogo 18-letnika. 70-letnemu lastniku  psa sledi hitri postopek, podano bo tudi poročilo na veterinarsko inšpekcijo.

Nekdo  je  vlomil  v  klet  v Izoli. Odnesel je več kosov različnega orodja (udarni  vrtalnik,  akumulatorski  vrtalnik,  brusilko,  vbodno  žago…). Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

Popoldan  smo  bili  obveščeni,  da  je v Kopru zaradi vožnje preblizu robu vozišča  padel  kolesar, 35-letni državljan Poljske. Lažje poškodovanega so odpeljali v SB Izola, izdan mu bo plačilni nalog.

Ob  19.18  smo  bili obveščeni, da skozi predor Markovec (proti Kopru) vozi osebni  avtomobil,  ki močno vijuga. Policisti so ga izsledili in ustavili. Vozniku,    62-letnemu    državljanu    Hrvaške,   so   odredili   preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,33 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Ob  20.50  so  odšli gasilci v Sečovlje, kjer je zagorelo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je 72-letnik kuril veje na travniku. Zaradi velike požarne ogroženosti  naravnega  okolja  mu  je bil izdan plačilni nalog po Uredbi o kurjenju v naravnem okolju.

Ob   1.35  so  policisti  v  Kopru  ustavili  38-letnega  voznika  osebnega avtomobila,  kateremu  je  odrejen  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 74 ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki