Občina Piran je zaključila tretjo fazo urejanja infrastrukture na področju Fiese

V okviru tretje faze urejanja infrastrukture na področju Fiese je Občina Piran izvedla preplastitev 100-metrskega odseka obstoječe ceste z novim asfaltom, zgradila 50 metrov novega pločnika za pešce, uredila 9 parkirnih mest za avtomobile in 3 nova parkirna mesta za motorna kolesa. Hkrati je bil urejen ekološki otok. Dela je izvajalo gradbeno podjetje CPK d.d., vrednost investicije je dosegla z vključenim DDV 38 tisoč evrov. Občina Piran je z zadnjo etapo urejanja zaključila glavna dela na prometni infrastrukturi Fiese.

Občina Piran je v prvi in drugi fazi urejanja prometne infrastrukture na področju Fiese izvedla v letih 2020 in 2021 preplastitev ceste od parkirne hiše Arze do vhoda v kamp Fiesa v dolžini 998 metrov, zgradila pločnik v dolžini 650 metrov, dopolnila pripadajočo infrastrukturo z napeljavo novih električnih vodnikov ob pokopališču, zgradila elektro-kabelsko kanalizacijo, postavila javno razsvetljavo in vgradila kanalizacijske ter ostale jaške na višino cestne površine. Občina je izvedla še sanacijo obstoječega obcestnega podpornega zidu v dolžini 14,5 metra in zgradila nov podporni zid za potrebe pločnika v dolžini 24 metrov.

Z izgradnjo pločnika je bila vzpostavljena varna in osvetljena povezava med Piranom in Fieso, sanacija ceste je omogoča prvič po dolgih letih neurejenosti prijetnejšo in manj stresno vožnjo. V sklopu ceste so bili označeni prehodi za pešce, osvetlitev, sanacija obstoječe električne infrastrukture ter nadgradnja z optičnim omrežjem za hitrejši pretok spletnih vsebin. Temu je sledila gradnja pločnika od parkirišča na ovinku do območja jezera ter do navezave na obstoječo naravno pot ob njem. Poleg ureditve pločnika v dolžini okoli 310 metrov, je Občina Piran uredila na tem območju dodatna parkirna mesta. Na urejenem in nekoliko razširjenem gramoznem parkirišču je dovolj prostora za 52 osebnih vozil. Hkrati je bila izvedena ureditev parkirišča med pločnikom in cesto na nivoju ceste, kjer je 25 parkirišč za motorna kolesa in 54 parkirišč za osebna vozila. Območje je bilo opremljeno še z javno razsvetljavo. Celotna investicija v urejanje prometne infrastrukture na področju Fiese je v treh letih dosegla okoli 475 tisoč evrov brez DDV.

Sorodni članki