Kronika: 30.06.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 56-ih primerih in na številko 113 prejeli skupno 199 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, eno prometno nesrečo v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, 5 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, 3 poškodovanja tuje stvari in vlom. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 5-krat.

V  Luciji  je  neznani  storilec  vlomil v poslovne prostore podjetja in iz notranjosti ukradel 200 eur gotovine.

V  Kopru  so  policisti ustavili 42-letnika, ki je vozil kombinirano vozilo kljub  temu,  da  nima  vozniškega  dovoljenja. V postopku se je policistom predstavil  s  podatki  od  brata,  ter  rekel,  da  nima osebnih listin. V postopku  preverjanja identitete so policisti ugotovili, da gre dejansko za 42-letnika,  ki  ne poseduje nobenega veljavnega dokumenta. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Na  Bivju  so policisti ustavili 23-letnika za katerega so ugotovili, da ne poseduje   vozniškega   dovoljenja,  zaradi  česar  so  mu  zasegli  osebni avtomobil. Zanj bo napisan obdolžilni predlog.

V  bolnici  Izola  so  oskrbeli 59-letno voznico el. kolesa doma iz Pirana, katera  se  je  vozila  po  lokalni cesti iz smeri Vinjol proti G2/111. Pri srečanju  z neznanim voznikom MK, se je voznica ustrašila in zavila desno v grmovje, ter se pri tem huje poškodovala.

Ob  22.36  uri  je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami   v  Kopru  na  Cesti na Markovec. Policisti so ugotovili, da je 31-letni  moški  doma  iz  okolice  Kopra  zapeljal  v  krožišče  in zaradi neprilagojene  hitrosti padel. Pri padcu sta se lažje poškodovala voznik in 29-letna   potnica   na   motornem   kolesu   doma   iz   Kopra.   Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal 0,85 mg/l alkohola, policisti bodo zoper  njega  napisali  kazensko  ovadbo  za  KD  Nevarne  vožnje v cestnem prometu.

Policisti   so  ponoči  v  Jagodju  ustavili  29-letnega  voznika  osebnega avtomobila   doma   iz   Trebnja,   kateremu   je   bil   odrejen  preizkus alkoholiziranosti,  ki  je  pokazal  1,07 mg/l alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško  dovoljenje,  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo,  zoper  njega  pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 24-ih urah obravnavali 7 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

Sorodni članki