Kronika: 29.06.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 55-ih primerih in na številko 113 prejeli skupno 212 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, 3 prometne nesreče z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali Povzročitev splošne nevarnosti, 2 tatvini in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 9-krat.

V  Kopru  je  neznani storilec na parkirišču pred enim od trgovskih centrov ukradel dve el. kolesi znamke Haibike rjavo-modre barve.

Policisti  so  v Kopru ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz  Kopra,  za katerega so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, prav  tako  pa  je  potekla  veljavnost prometnega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bo napisal obdolžilni predlog.

Ob  00.01  uri  je  bil  OKC PU Koper obveščen, da je k prijavitelju prišla neznana  ženska,  ki  je  pretepena  in  pomanjkljivo  oblečena. Ob prihodu policistov  na  kraj  se  je  v  postopek pričel vmešavati 44-letni moški s stalnim  prebivališčem  v  Ljubljani,  zoper katerega so policisti odredili pridržanje  po  109/2  členu  ZP.  Nadalje  so ugotovili, da je poškodovana ženska  43-letnica  doma  iz Ljubljane, ki naj bi bila predhodno v družbi s 44-letnikom.  Tako ona kot tudi 44-letnik sta bila pod vplivom alkohola. Na kraj  je  bil poklican zdravnik, ki je ugotovil, da je ženska zadobila hude telesne  poškodbe  in  je bila odpeljana v SB Izola. Zoper oba so policisti odredili  strokovni  pregled,  opravljen  je bil ogled kraja dejanja, zoper moškega  pa bo po vseh zbranih obvestilih in dokazih podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe.

Ob  04.13  uri so policisti posredovali v Portorožu, kjer je 30-letni moški napadel  in  pretepel  20-letnega brata doma iz okolice Kopra, ker starejši mlajšemu ni hotel dati ključev svojega osebnega avtomobila. Med pretepanjem je  starejši  brat  večkrat  z  rokama  udaril  po  zadnjem steklu osebnega avtomobila in ga razbil, pri tem pa se je tudi sam porezal. Ob posredovanju policistov  ni  upošteval  ukaza, da s kršitvijo preneha, zato so policisti zoper  njega  odredili  pridržanje  po  109/2 členu ZP, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog po ZJRM.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 24-ih urah obravnavali 20 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

Sorodni članki