Kronika: 27.06.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 196-ih primerih in na številko 113 prejeli skupno 709 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč v katerih je bilo 10 oseb lažje poškodovanih, 24 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome, 5 tatvin, 3 poškodovanja tuje stvari, ter kršitev nedotakljivosti in povzročitev splošne nevarnosti. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 29-krat, pri tem pa pridržali enega kršitelja.

24.6.2022

Ob  19.00 uri je 34-letni moški doma iz okolice Kopra na pločniku pred enim od  lokalov  v  Kopru  brez razloga z registrsko tablico, ki jo je pred tem snel  s  prednjega  dela  osebnega avtomobila, s katerim se je pripeljal na kraj,  udaril  po  glavi  60-letnega državljana Avstrije. Po tem je vzel še ženski  čevelj  s  peto  in  ga  še  enkrat  udaril po glavi. Po dejanju je osumljenec  snel  še  zadnjo  reg. tablico z vozila in se z njim odpeljal s kraja. Drž. Avstrije je bil lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom  odpeljan  v  SB  Izola, kjer so mu rano oskrbeli in ga odpustili v domačo  oskrbo. Policisti bodo zoper 34-letnika napisali kazensko ovadbo za KD po 122/II čl. KZ-1. Ker je bila v času dogodka z osumljenim tudi njegova 4-letna hčerka, bodo policisti napisali tudi poročilo na CSD.

V Portorožu je bil na parkirišču Turistika ukraden skuter znamke Yamaha Jog rdeče barve reg. štev. KPT2-153.

25.6.2022

Policisti  so  v  Bertokih ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  so  v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,23 mg/l alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje.

26.6.2022

V  Kopru  je  neznani  storilec  vlomil  v  poslovni prostor iz katerega je ukradel 6 računalniških monitorjev in 2 računalnika.

Ob 23.00 uri je bil OKC PU Koper obveščen o požaru v večstanovanjski stavbi na Liminjanski  cesti  v Luciji. Požar v stanovanju so pogasili gasilci in prezračili  prostore.  Policisti  so  ugotovili,  da si je 38-letni lastnik stanovanja  pripravljal  hrano  in  na  štedilnik  dal  posodo z oljem, ter zaspal.  Pri  tem  se je olje vnelo, ogenj pa je zajel kuhinjo. V požaru je bila  poškodovana  kuhinja,  ostali  prostori  stanovanja  pa  so  bili  le zadimljeni.  Zoper  lastnika  stanovanja  bodo  policisti napisali kazensko ovadbo za KD povzročitev splošne nevarnosti

Ob  6.22  uri  se  je  na  MP Sečovlje na vstop v državo pripeljal 36-letni voznik  osebnega  avtomobila doma iz okolice Maribora. Pri kontroli pogojevvvoznika in vozila za udeležbo v cestnem prometu je bilo ugotovljeno, da voznik  ne  poseduje  veljavnega  vozniškega  dovoljenja, ker mu je izrečen ukrep  prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in zanj napisali obdolžilni predlog.

V   Kopru  so  imeli  policisti  postopek  z  26-letnim  voznikom  osebnega avtomobila,  kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazalv0,72  mg/l  alkohola.  Vozniku  so  prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje.

Na  Lazaretu  so  policisti ustavili voznika osebnega avtomobila 55-letnega državljana Italije.  Vozniku je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat  0,68 mg/l alkohola. Tujcu je bilo odrejeno pridržanje, zanj pa bo po naročilu dežurne sodnice podan obdolžilni predlog po redni poti.

Ob  22.40  uri so policisti posredovali v Portorožu na ulici Obala, kjer je 30-letni  moški  doma  iz Sežane kršil JRM s tem, da se je ulegel na pokrov osebnega  avtomobila  s  katerim  se  je  v  nasprotni  smeri  njegove hoje pripeljala 50-letna  domačinka.  Kršitelja  je poskušal umiriti 37-letnik iz Pirana,  ki  je prišel mimo, nakar je kršitelj pričel kričati še nanj in se postavil  v  borbeni  položaj.  Ob  prihodu  policistov ni upošteval ukazov policistov,  da  s  kršitvijo  preneha,  zato  so  zoper njega so uporabili prisilna sredstva in odredili pridržanje, izdan pa mu je bil plačilni nalog po členih 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM.

Ilegalne migracije

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 25 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

Sorodni članki