Kronika: 23.06.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 78 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 248 klicev. Obravnavali so  8  prometnih  nesreč  z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  3 vlome in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij.

V  Kopru  na parkirišču je neznanec iz osebnega avtomobila Opel ukradel obe registrski  tablici  KP  UV-678,  na  drugem parkirišču v Kopru pa z vozila Peugeot eno registrsko tablico KP DV-254.

V  Ankaranu je neznani storilec vlomil v stanovanje, iz katerega je ukradel zlatnino.

Na  parkirišču  v  Luciji  je  nekdo vlomil v osebni avtomobil. Storilec je vozilo  pregledal,  vendar  ni  ukradel  nič.  V  okolici Sežane pa je bilo vlomljeno v vrtno uto, iz katere storilec prav tako ni ukradel nič.

V  trgovini  v Kopru je varnostnik pri tatvini prijel 39 in 14-letni ženski iz  Lucije,  ki  sta  ukradli za 43 evrov artiklov. Policisti bodo napisali
kazensko ovadbo.

V  Ospu  so policisti našli zapuščen osebni avtomobil znamke Mercedes C200, ki je bil 14. 6. 2022 ukraden v Trstu. Vozilo je bilo po opravljenem ogledu vrnjeno lastniku.

V  Dobravi  je  zaradi  neprilagojene  hitrosti  padel  71-letni kolesar iz  Ljubljane.  Pri  padcu  se  je huje telesno poškodoval in je bil odpeljan v bolnico  Izola.  Zoper  njega bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 51 ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki