Kronika: 22.06.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 65 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 178 klicev. Obravnavali so  6  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 9 vlomov in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.


Vlomi

V  Bertokih  je  nekdo  vlomil  v  leseno barko, iz katere je ukradel ročno orodje in alkoholne pijače. V  Izoli  so  vlomili  v  stanovanje  in ga premetali, odnesli pa niso nič.

Nekdo je poskušal vlomiti v hišo v Ankaranu, vendar je od dejanja odstopil. Nekdo  je  vlomil  tudi  v  hišo  v Portorožu, premetal prostore in ukradel nakit.

Pri  tunelu  Valeta  je  dopoldan  padla  kolesarka,  28-letna  državljanka Avstrije,  in  se pri tem lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog po  37/4-3 ZPrCP. Popoldan pa je v Jagodju s kolesom padla 29-letnica, tudi ona se je pri padcu lažje poškodovala.

Ob  19.30  nas  je  poklicala  občanka  in  podala,  da so jo v Ankaranu na Razgledni  poti  napadli  trije  psi,  dva  črna in en črno bel. Na kraj je prišla  lastnica  psov,  ki je pse dala v avto in se odpeljala. Poklican je bil  veterinarski inšpektor, zoper lastnico psov z naših pristojnosti sledi hitri postopek po ZŽiv.

Na  Šmarski  v  Kopru  so  ob  23.55 zaradi prekoračitve hitrosti v naselju ustavljali  osebni  avto.  Voznik najprej na znake ni ustavil, zatem je bil ustavljen  na  Vanganelski cesti, ko je poskušal peš zbežati. 23-letniku iz Kopra  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog. V postopku mu je zasežena alu folija, v kateri je bila bela prašnata snov, ki bo poslana na analizo.

Ob  1.15  je  bil sprožen alarm v eni od koprskih trgovin. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  nekdo  vlomil  in  iz trgovine ukradel štiri pištole. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

V  Luciji  so  ob  3.20  ustavili  voznika  osebnega avtomobila, 44-letnega državljana  Hrvaške,  kateremu  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,88 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje.


Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 43 ilegalnih prehodov državne meje.


Avtocestna policija – prometna varnost

Policisti SEAP Koper so 21. 6. 2021 ob 8.25 na avtocesti A-1, pred predorom Kastelec,  na  relaciji  Kozina  –  Črni  Kal, kontrolirali vlečno vozilo s polpriklopnikom,  ki  ga  je  vozil  35-letni državljan BiH. Ugotovljeno je bilo,  da  je  tovor  izrednih dimenzij pritrjen z oprtnicami v nasprotju s pravili,  zaradi  česar je obstajala možnost pretrganja oprtnic. Poleg tega ena bila  ena od pnevmatik na polpriklopniku popolnoma uničena.

Zaradi  ugotovljenih  nepravilnosti  je  bilo  vozilo  izločeno iz prometa, vozniku  pa  vročen  plačilni  nalog  zaradi kršitev členov 41/4-1 Zakona o motornih  vozilih  in 74/8-6 Zakona o pravilih cestnega prometa, z izrečeno globo 520 evrov.

Zoper pravno osebo, prevozno podjetje v Sloveniji, bo uveden hitri postopek z  izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev po členu 41/6-1 in 4/4 Zakona o motornih vozilih ter 74/9 Zakona o pravilih cestnega prometa.

Sorodni članki