Harleyji privabili 47.000 obiskovalcev

29. evropsko srečanje lastnikov motociklov Harley-Davidson je letos v mesto rož pritegnilo skoraj dvakrat več obiskovalcev kot leta 2016. Kljub množici obiskovalcev je prireditev potekala brez težav.

Minuli konec tedna je Portorož hrumel od pestrega dogajanja, preplavili so ga namreč ikonični motocikli. Izjemen mednarodni dogodek, 29. evropsko srečanje lastnikov motorjev Harley-Davidson, je obiskala tudi Karen Davidson, slavna pravnukinja enega od štirih ustanoviteljev podjetja Harley-Davidson, Williama A. Davidsona.

Aleksander Valentin, direktor Turističnega združenja Portorož, je povedal: »Uspešno izpeljan dogodek je plod odličnega sodelovanja javnih in zasebnih inštitucij, ne samo na destinaciji temveč v celotni regiji. Je tudi pokazatelj potenciala destinacije za še več podobnih prireditev velikega formata, ki bi krepile naše turistično gospodarstvo.«

Med 9. in 12. junijem so se v središču Portoroža na treh odrih zvrstili nastopi 20 glasbenih skupin, veliko zanimanja je požela razstava predelanih motociklov Custom Bike Show v nekdanjem skladišču soli Grando, najbolj živahno pa je bilo v soboto, ko je potekala tudi revijalna parada po Istri. Udeležilo se je je 2.500 motociklov.

Organizatorji dogodka, ekipa Harley-Davidson v sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož, ocenjujejo, da je dogodek v štirih dneh obiskalo 47.000 obiskovalcev, od tega samo v soboto okoli 25.000, v širšo okolico pa so udeleženci dogodka pripeljali približno 17.000 motorjev Harley-Davidson. V hotelih občine Piran so med 9. in 12. junijem zabeležili 17.500 prenočitev, kar je 8 % več kot v času prvega srečanja harlejašev leta 2016 (16.-19. 6. 2016). Kljub množici obiskovalcev pa je vse potekalo brez težav, izgredov ali večjih medicinskih intervencij, ravno tako je bilo odlično poskrbljeno za odpadke in čistočo.

Sorodni članki