Kronika: 20.06.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 212 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 653 klicev. Obravnavali so  42  prometnih  nesreč z materialno škodo, 6 z lažjimi poškodbami in 4 s hujšimi,  zasegli  so  2  vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 7 vlomov,  8  tatvin,  1  rop  in 2 primera nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 36 intervencij.

Kriminaliteta

V  soboto so v Kopru vlomili v poslovne prostore dveh podjetij. Iz enega so ukradli  prenosni  računalnik  in skiro.

Popoldan je nekdo v Kopru vlomil v hišo  na  Šolski  ulici  v Kopru, iz katere je odnesel zlatnino, v Spodnjih Škofijah pa v hišo, iz katere je ukradel zlatnino in gotovino.

Vlomili  so tudi v prodajalno na Čevljarski v Kopru in ukradli oblačila ter v pisarno v Portorožu, iz katere so odnesli dva tablična računalnika.

Izolski  policisti so obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V soboto zvečer so policisti v Izoli obravnavali rop na plaži v San Simonu. Na  kraju  so  prijeli  štiri mladoletne osumljence (stari 17, 16, 15 in 14 let)  in  jim zasegli nož. Ob 21.04 je 16-letni občan prijavil, da je bil v San  Simonu  na  plaži  s  prijatelji.  Do njih so pristopili domačini, jih obstopili  in  od  njih  zahtevali  denar. Eden od storilcev je segel proti svojemu  žepu,  pri  tem pa so jim grozili. Storilec je zatem iz nahrbtnika oškodovanca  vzel  denarnico  in  iz  nje denar. V času zbiranja podatkov o prvem  ropu,  so  osumljeni podobno storili še enkrat (dvema 15-letnikoma). Obveščeni  so  bili  vsi  zakoniti  zastopniki.  Nadaljujejo  se policijski postopki.

V  Kopru na Vojkovem nabrežju je bil najden ukraden kombi sprinter. Lastnik je bil obveščen, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost

V  soboto  ob  10.00 uri je v Portorožu padel 49-letni voznik skiroja, huje poškodovanega  so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Odrejen je bil strokovni pregled.

V  soboto  ob  23.37 je v Kopru 14-letna voznica mopeda zaradi izsiljevanja prednosti  trčila  v  osebni avto. Pri tem je padla in se huje poškodovala. Sledi ji obdolžilni predlog.

V  nedeljo  ob  22.03 je v Kopru povzročil prometno nesrečo 21-letni voznik mopeda,  ki  je  izsili  prednost  vozniku  osebnega  avtomobila.  Preizkus alkoholiziranosti   mu   je  pokazal  0,64  mg/l,  poleg  tega  je  potekla registracija  vozila,  voznik pa tudi ni uporabljal varnostne čelade. Sledi mu obdolžilni predlog.

V  soboto  je ob 2.39 v Kopru na Ljubljanski cesti 46-letni voznik osebnega avtomobila  zapeljal  v  odbojno  ograjo.  Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,20 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 6.26 pa je v Kopru 48-letnik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo  državljana  Nemčije.  Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,94 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje.

Ob  17.55 je voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, v Ospu zapeljal preko  sredine  vozišča  in  s prednjim levim delom vozila trčil v sprednji levi  del  avtomobila,  ki  je  pravilno pripeljal po svoji strani vozišča. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 mg/l.

V petek ob 19.45 so policisti v Portorožu zasegli trikolesnik zaradi vožnje brez  vozniškega  dovoljenja,  preizkus  alkoholiziranosti  pa  je  vozniku pokazal 0,72 mg/l. V soboto ob 9.42 so v Zagonu pri Postojni zasegli osebni avto  vozniku,  ki  nima vozniškega dovoljenja, na vozilu je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico.

Pogrešana oseba

Na  PP  Koper  so  prejeli  prijavo o pogrešanem 23-letnem Blažu Ritoši iz Ljubljane,  ki  prebiva  v  Poreču. 13. 6. 2022 naj bi se okoli 7.00 ure iz železniške  postaje  iz Ljubljane z vlakom odpeljal proti Kopru. Vračal naj bi se v Poreč, kjer prebiva.

Med  vikendom  je  potekalo  intenzivno  iskanje.  Iskali so ga policisti s pomočjo  reševalnih  psov  in  tudi  s pomočjo helikopterja, vendar ga niso našli.  Do  sedaj  je potrjeno, da je z vlakom prišel v Koper, zatem naj bi odšel proti Vanganelski dolini, kjer se je za njim izgubila sled. Vse, ki bi vedeli karkoli o tem, kje bi pogrešani lahko bil, prosimo, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Ilegalne migracije

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 122 ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki