Kronika: 17.06.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 66 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 183 klicev. Obravnavali so  9  prometnih  nesreč  z materialno škodo, 4 z lažjimi poškodbami in 1 s smrtnim   izidom,   zasegli  so  1  vozilo.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali  4  vlome  in  2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.

V enem od hotelov v Portorožu je nekdo iz blagajne ukradel gotovino.

Ob  12.15 je varnostnik v eni od prodajaln poskušal zadržati moškega, ki je kradel.  Policisti  so  na  kraju  ugotovili,  da  je 41-letnik ukradel več steklenic  alkoholnih  pijač,  katere  je spravil v nahrbtnik in odšel mimo blagajne ne da bi plačal. Pri tem sta ga poskušala ustaviti varnostnika, ki se jim je skušal izogniti tako, da je enega od njiju udaril v roko. Nato je odšel  v  bližnji  lokal,  kjer  so ga našli policisti. Obravnavajo kaznivo dejanje  roparske  tatvine  in  kaznivo  dejanje  grožnje.  Osumljenemu  so odredili  pridržanje.  Pri  varnostnem  pregledu  so  mu  zasegli 65 tablet Flormidala  in  injekcijo  s  tekočino,  zato  se obravnava še sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in posesti drog.

Ob 21.10 smo dobili obvestilo, da v enem od lokalov v Piranu padajo po tleh tujci pod vplivom alkohola. Policisti so izsledili dva državljana Avstrije, ki sta razgrajala, oba močno pod vplivom alkohola. Eden se je med postopkom umiril,  drugemu  pa  so  odredili  pridržanje,  izdana jima je bila globa. Odločba  v  hitrem  postopku zaradi kršitev Zopa sledi tudi odgovorni osebi restavracije.

Ob 2. uri ponoči so v Sečovljah zasegli osebni avto 21-letniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 55 ilegalnih prehodov državne meje, dan pred tem pa 4.

Sorodni članki