Kronika: 17.05.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 70 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 174 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so  1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Na  Rutarjevi v Kopru je nekdo poskušal vlomiti v poslovni lokal, vendar se je sprožil alarm, zato je od dejanja odstopil.

Dopoldan  je  v  Sočergi  neznani  pes  ugriznil  otroka, zatem pa še mamo. Lastnici psa sledi plačilni nalog po ZZZiv.

Popoldan pa je v Olmu domačin sprehajal svojega psa, ki ga je napadel drugi pes. Tega je lastnik uspel prijeti, zatem pa je fizično napadel mimoidočega lastnika  psa.  52-letnemu  kršitelju  je  bil  izdan plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in plačilni nalog po 46a/4-1/17.

V  Portorožu  so zasegli osebni avto vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V  Kopru  so vlomili v parkiran osebni avto in iz njega ukradli računalnik, vreden 2000 evrov.

Ob 19. uri je v Izoli razgrajal 45-letni domačin. V lokalu se je nedostojno vedel do gostov in jim grozil, enega je potisnil s stola na tla. Ob prihodu policistov  na  kraj  je  naprej  kričal in jih žalil ter postal agresiven. Policisti  so  uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Sledi mu  plačilni  nalog  za  več kršitev (6/2, 22/1, 7/2, 7/1 ZJRM, 7/2 in 22/1 ZJRM).

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 19 ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki