Kronika: 29.04.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 76-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 236 klicev. Obravnavali smo prometno nesrečo v kateri je ena oseba umrla, eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, tri prometne nesreče v katerih so bile 3 osebe lažje poškodovane, 13 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete smo obravnavali 7 tatvin, 4 vlome, eno KD grožnje  in poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 5-krat.

V  Izoli  je  neznani  storilec  vlomil v skladiščne prostore podjetja in v notranjosti  ukradel  približno  40.000  elektronskih  cigaret  za enkratno uporabo. Storilec je povzročil za 113.000 eur škode.

V  Kopru  je  neznani  storilec  poskušal  vlomiti  v  prostore  poslovnega prostora.  Pri  tem  je  poškodoval  podboj vrat in počil steklo na vhodnih vratih salona. Za storilcem policisti še poizvedujejo

V Bertokih je neznani storilec z neznanim predmetom razbil steklo na vratih prtljažnika, vendar iz vozila ni ukradel ničesar.

V Spodnjih Škofijah je bil ukraden osebni avtomobil Renault Captur kovinsko rjave  barve  reg. št. KPLL-399, letnik izdelave 2015. Lastnik ima za 7.500 eur škode.

Policisti  na  MP  Sočerga so pri kontroli voznika kombiniranega vozila, 52-letnega   drž.   Italije   ugotovili,   da  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja.  Policisti  so  mu  vozilo  zasegli,  voznika  pa z obdolžilnim predlogom privedli k sodniku za prekrške.

Ob  18.57  uri  je  bil  OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila  na  hitri  cesti v smeri Italije pri izvozu za Škofije. 34-letni voznik  motornega  kolesa  doma  iz Kranja je vozil po levem prometnem pasu hitre  ceste  iz  smeri Bertokov proti Škofijam in v levem ovinku, na delu, kjer  je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom in sprednjim desnim delom motornega kolesa  trčil  v  zadnji  levi  blatnik osebnega avtomobila, ki ga je vozil 33-letni  moški  doma iz Kopra. Slednji je vozil po desnem prometnem pasu v isti  smeri.  Voznik  motornega  kolesa je po trčenju zapeljal do varnostne ograje,  kjer  je  padel  z  motornega  kolesa čez ograjo, kjer je obležal, motorno  kolo  pa  je  brez  voznika  peljalo naprej po hitri cesti v smeri Škofij  še  nadaljnjih  96  metrov, kjer se je ustavilo na desnem prometnem pasu.  Voznik motornega kolesa je utrpel tako hude telesne  poškodbe, da je na  kraju  prometne  nesreče  umrl. Ogleda kraja prometne nesreče pa sta se udeležili preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Ob  14.54  uri  se  je  na  regionalni cesti med Črnim Kalom in Rižano, pri odcepu  za  Mostičje  pripetila prometna nesreča v kateri je bila ena oseba huje   telesno  poškodovana.  58-letni  voznik  motornega  kolesa  doma  iz Ljubljane je vozil po regionalni cesti iz smeri Črnega Kala proti Rižani za 43-letno  voznico  osebnega  avtomobila  doma iz okolice Litije. Slednja je pred  križiščem zmanjšala hitrost vozila in zavila v levo v smeri Mostičja, voznik  motornega  kolesa pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji  del  osebnega avtomobila. Po trčenju sta voznik motornega kolesa in 15-letni  potnik  doma  iz Ljubljane padla po vozišču. Pri tem se je potnik huje  telesno  poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola.  Zoper  voznika  motornega  kolesa  bodo policisti napisali kazensko ovadbo

Ob  19.11  uri  je  80-letni  voznik  osebnega  avtomobila doma iz Lucije v Portorožu  trčil  v drevo in s kraja odpeljal v smeri Valete, kjer pa se je po krajši vožnji zaradi poškodb pnevmatike ustavil na vozišču. Policisti so mu  odredili  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,77 mg/l alkohola, vozniku   so  odredili  še  strokovni  pregled.  Po  opravljenem  preizkusu alkoholiziranosti  se  je  voznik zgrudil na tla in se poškodoval po glavi, zato  je  bil  z  reševalnim  vozilom odpeljan v bolnico Izola. Po prejetem rezultatu strokovnega pregleda bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 24-ih urah obravnavali  18  oseb,  ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.  Štiri  drž.  Kube  in  en  drž.  Bangladeša so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Sorodni članki