Kronika: 28.04.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih dveh dneh intervenirali v 88-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 289 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, 12 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, 2 poškodovanju tuje stvari, ter po en vlom, ponarejanje listin, nasilje v družini in nasilništvo. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 13-krat, pri tem pa je bila ena oseba pridržana.

26. 4. 2022

Na  PP  Piran  je  40-letna  ženska  doma  iz  Pirana  podala prijavo zoper 43-letnega  bivšega  partnerja,  ker  je  zjutraj,  ko  je  zapuščala svoje stanovanje pristopil do nje, nanjo kričal, ko je odšla do vozila in se vanj usedla,  pa  je  pristopil  do nje in jo s fizično silo poskušal izvleči iz vozila. Ker je dogajanje opazovala soseda je z dejanjem prenehal in odšel s kraja.  Policisti  so  v letošnjem letu zoper 43-letnika že podali kazensko ovadbo  za  kaznivo  dejanje  Zalezovanje,  za dogajanje 26.4.2022 pa so mu izdali  plačilni  nalog  in  izrekli  ukrep  prepovedi  približevanja bivši partnerici.

Ob  12.17  uri  je  bil  OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je pripetila  v  Izoli  v  križišču  za  marino. Policisti so ugotovili, da je 59-letni  voznik  osebnega  avtomobila  doma  iz Izole zaradi neprilagojene hitrosti  trčil  v vozilo, s katerim je 28-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Kopra stal na cesti in zavijal v levo. Policisti so obema voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je 59-letnemu povzročitelju pokazal 0,55  mg/l  alkohola,  pri  28-letniku,  ki  je bil v nesreči lažje telesno poškodovan  pa 0,00 mg/l alkohola. Policisti zbirajo obvestila v smeri suma kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Malo  po 22.00 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila  okrog  21.30  ure  v  Kopru  pri podjetju Avtoplus. Policisti so ugotovili,  da  je 14-letnica vozila moped po kolesarski stezi na Tomšičevi ulici  v  smeri  Olma.  V krožišču z Ulico 15. maja je pred njo iz krožišča zapeljal  neznani  voznik  osebnega  avtomobila  znamke  Seat  sive barve v katerega  je  14-letnica z mopedom trčila. Po trčenju se je voznik osebnega avtomobila  ustavil jo vprašal, če je vse v redu z njo in po tem odpeljal s kraja.  V  nesreči  je  bila  voznica  mopeda  lahko  telesno  poškodovana. Policisti  naprošajo neznanega voznika osebnega avtomobila znamke Seat sive barve,  da  se  zaradi  razjasnitve okoliščin prometne nesreče zglasi na PP Koper  ali  pokliče  na  telefonsko  številko  PP  Koper  05  611-67-00 oz. interventno številko policije 113.

Policisti so v Kopru ustavili 13-letnega otroka, ki je vozil moped Piaggio Zip 50, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Zvečer  so  policisti posredovali v stanovanju v Kopru, kjer se je 46-letni moški  doma  iz  okolice Ankarana nahajal pri svoji punci, nanjo vpil in jo žalil.  Ob prihodu policistov na kraj se ni hotel umiriti in je s kršitvijo nadaljeval, zato so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali.  Kršitelju  je  bil  izdan plačilni nalog po 6/4 čl. in 22/1 čl. ZJRM-1.

27. 4. 2022

Pred stanovanjskim blokom v Ankaranu je neznani storilec poskušal izvršit tatvino zaklenjenega mopeda znamke Piaggio, Zip 25. Storilec je moped prestavil za stanovanjski blok, kjer je poskušal zlomiti ključavnico krmila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, moped pa pustil na kraju.

V Kopru je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah je storilec ukradel blagajniški minimum 100 eur.

Policisti  so  v Jagodju ustavili voznika osebnega avtomobila 31-letnega drž. Srbije. V postopku so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zanj pa napisali obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v zadnjih 48-ih urah obravnavali  21  oseb,  ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.  V  postopku  so  vsi  tujci zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Sorodni članki