Kronika: 13.04.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 120 klicev. Obravnavali so  8  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  1 s hujšimi in 1 z lažjimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.

Dopoldan  sta  se  v  Kopru  dva  moška  sprla  zaradi parkirnega prostora. 67-letnik je odšel do svojega vozila in iz avta vzel mačeto ter hodil proti 26-letnemu  prijavitelju in mu grozil. Ta se je s kraja umaknil in poklical policijo.  Dogodek  se obravnava kot sum kaznivega dejanja grožnje, napad z nevarnim  predmetom  in  poškodovanje  tuje stvari (poškodovano je vzvratno ogledalo).

Ob  12.30 smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči v Izoli, na Dantejevi ulici.  Delno  na  pločniku  delno  na  vozišči so delavci parkirali manjše tovorno  vozilo,  s katerega so s samokolnico vozili beton na gradbišče. Od San Simona je pripeljal voznik osebnega avtomobila, 54-letni domačin, ki je želel  ustavljeno  tovorno  vozilo obvoziti, ker pa mu je z nasprotne smeri pripeljalo  drugo  vozilo,  tega ni uspel storiti, zato je s prednjim delom trčil  v zadnji del ustavljenega tovornega vozila. Iz tovornega prostora je po  trčenju padel delavec, 45-letni državljan BiH, in obležal na pločniku s hujšimi  poškodbami.  Vozniku  osebnega avtomobila sledi kazenska ovadba za povzročitev  prometne  nesreče iz malomarnosti, za voznika tovornega vozila bodo  policisti uvedli prekrškovni postopek zaradi nepravilnega parkiranja. Obveščen je bil tudi delovni inšpektor.

V  Kopru  so  z  gradbišča ukradli gradbeni oder. Podjetje je oškodovano za 4000 evrov.

Koprski policisti so na Dolinski cesti ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila.  Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,78 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Na Tomšičevi v Kopru pa so ustavili 60-letnega voznika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 13 ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki