Občina Piran uradno otvorila prizidek k Osnovni šoli v Sečovljah

Občina Piran je zaradi prostorske stiske, s katero so se srečevali učenci osnovne šole v Sečovljah, začela v okviru proračuna za leto 2021 gradnjo dvoetažnega prizidka v velikosti 122 m2. OŠ Sečovlje je s tem pridobila dve dodatni učilnici, ki sta nameščeni ena nad drugo. Gradnja prizidka se je začela v začetku junija in je trajala do pozne jeseni. Prizidek je zgrajen na zahodnem delu  šole, ob pritličnem vhodu, kjer je vključen v dosedanjo arhitekturno zasnovo šole. Gradnjo prizidka je izvajalo podjetje Finali d. o. o., Koper, ki je bilo izbrano v postopku javnega naročanja. Vrednost naložbe je znašala 280.518 EUR.

Župan Đenio Zadkovič je ob tej priložnosti dodal: »Zelo sem zadovoljen, da smo lahko poskrbeli za naše najmlajše učenke in učence sečoveljske osnovne šole, ki so se do uradnega prejetja uporabnega dovoljenja stiskali v prostorih šolske knjižnice. Novi prostori ponujajo bolj kakovosten učni prostor, z vso opremo, ki jo za nemoten učni proces potrebujejo naši učenke in učenci.« Obenem se je najlepše zahvalil ravnateljici, gospe Mireli Flego, za potrpežljivost in aktivno sodelovanje pri premoščanju prostorske stiske. Zahvalil se je za tudi učencem in njihovim staršem ter učiteljem za potrpežljivost, izvajalcu del in arhitektki za profesionalno opravljeno delo ter svetnikom, ki so podprli predlog za izvedbo investicije.

Ravnateljica Osnovne šole Sečovlje, gospa Mirela Flego je dodala: »Pridobljeni učilnici sta namenjeni učencem 2. in 4. razreda. Ko je gradnja zamujala, so ti učenci spremljali pouk iz šolske knjižnice in učilnice za tehniko, kjer so bili pogoji za delo težki. Zato je bilo veselje toliko večje, ko so učenci lahko sedli v šolske klopi dveh novih učilnic našega prizidka, kjer so prostori veliko bolj svetli in sodobno opremljeni.« In zaključila z besedami: »Vsi smo obiskovali osnovno šolo, ki nam je dala popotnico za življenje: znanje, srčno kulturo, pogled na svet, zato dobro vemo, da se vsaka naložba v šolstvo, v znanost, v najmlajše vedno bogato obrestuje.«

Po uvodnih pozdravih župana Občine Piran in ravnateljice Osnovne šole Sečovlje je sledil bogat kulturni program, ki so ga pripravili tako vrtčevski otroci kot učenci predmetne in razredne stopnje sečoveljske osnovne šole. Prijetno je bilo spremljati ponosne nasmeške nastopajočih otrok, ki so po dveh letih epidemije končno lahko pokazali svoje znanje, veščine in talente.

Prijetno je bilo spremljati ponosne nasmeške nastopajočih otrok, ki so po dveh letih pokazali končno lahko pokazali svoje znanje, veščine in talente. Na občini Piran upajo, da se bodo v novih prostorih počutili odlično.

Sorodni članki