Kronika: 11.11.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 44 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 125 klicev. Obravnavali so  12  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja  kriminalitete  so  obravnavali  1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij, obravnavali pa so 2 primera nasilja v družini.

Dopoldan  je  v  Portorožu 16-letni voznik mopeda Piaggio tip ZIP 25 zaradi nepravilne  strani  vožnje  trčil  v  osebni  avto.  Pri  tem  se  je lažje poškodoval,  policisti pa bodo zanj napisali obdolžilni predlog. Poleg tega sledi hitri postopek za starša mladoletnika  (po 7/3 ZPrCP).

Popoldan  so  na  Kastelcu ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je  odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.0, test na droge pa  je  bil  pozitiven,  vendar  je  voznik  odklonil  strokovni pregled. V postopku je izročil tudi manjšo PVC vrečko, v kateri so bili 3 grami zeleno rjave rastlinske posušene snovi. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob  21.56  smo  bili  obveščeni,  da je na avtobusni postaji v Luciji nekdo udaril  moškega  na  avtobusu,  ki  je  peljal  proti Kopru. Policisti so v nadaljevanju  z  zbiranjem  obvestil  ugotovili,  da  sta 53-letni moški in 36-letna  ženska  v  Portorožu  vstopila na avtobus, na katerem je bilo več oseb.  Ko  sta  v  Luciji  hotela  izstopiti,  so  neznanci pričeli najprej odrivati  žensko,  53-letnik  ji je hotel pomagati, takrat pa ga je skupina več oseb pričela brcali, s tem so nadaljevali tudi, ko je padel z avtobusa. Moški  so zatem šli nazaj na avtobus in se odpeljali proti Izoli. Policisti so tu tudi izsledili avtobus in identificirali devet oseb. 53-letnik je bil odpeljan v SB Izola, od koder so nas obvestili, da ima zlom nosu, izpahnjen prst  na  roki,  lažji  pretres  možganov,  odrgnine  po  obrazu in kolenu. Policisti intenzivno zbirajo informacije o dogajanju, sledi kazenska ovadba za storilce kaznivega dejanja nasilništva.

Ob  0.20  so v Hrvatinih ustavili osebni avto, ki ga je vozil 33-letnik, za katerega  se  je  izkazalo,  da  ima  ukrep zavrnitve vstopa v Schengen. Je državljan  Gruzije,  z  dovoljenjem  za  prebivanje  v  Italiji.  Voznik je odklonil  hitri  test  na  mamila in strokovni pregled, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali  50 ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki