Kronika: 01.10.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 152 klicev. Obravnavali so  12  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

V  Luciji je popoldan 49-letni voznik pri premiku oplazil mimo vozeč osebni avtomobil  znamke BMW. Po oplaženju sta se voznika dogovorila, da se dobita pri  avtokleparju,  kamor  pa  povzročitelj  ni  prišel. Poklican je bil na policijsko  postajo, da bi razjasnil okoliščine. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,13 mg/l, ugotovljeno je bilo tudi, da se izkazuje  z  vozniškim dovoljenjem, za katerega je izrečen ukrep prenehanje veljavnosti. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zaseženo vozilo, sledi pa  mu  obdolžilni  predlog  (po  56/8 ZVoz-1 in 105/4-4 ZPrCP) in plačilni nalog (po 42/4-1 ZPrCP, 64/6 ZVoz-1 in 110/6 ZPrCP).

V Izoli je nekdo iz kleti ukradel električno kolo Specialized Turbo, vredno 2500 evrov.

Ob 15.40 je v Kopru padel kolesar in se pri tem lažje poškodoval. Policisti so  mu  odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,84 mg/l. Sledi mu plačilni nalog.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti ugotovili tri ponarejene HAG teste. Državljanom Slovenije sledi kazenska ovadba.

Izolski  policisti  obravnavajo  tatvino  silhuete  policista,  ki  je bila priklenjena  pri  bencinskem  servisu,  ob  izolski  obvoznici. Ker je bila ukradena  čez  dan, prosimo vse, ki bi imeli o tem kakršnokoli informacijo, ta to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Ob  0.17  smo bili obveščeni, da je v Izoli padel kolesar, zatem pa je kraj zapustil.  Policisti so izsledili 43-letnega moškega iz Ljubljane, kateremu je  odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,89 mg/l. Sledi mu plačilni nalog.

Ilegalne migracije
Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 9 ilegalnih migrantov: pri Črnem kalu 3 državljane Afganistana, pod  Sv.  Petrom 4 državljane Irana in 1 državljana Afganistana, v Dragonji pa 1 državljana Kosova.

Sorodni članki