Kronika: 08.09.2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 279 klicev. Obravnavali  so  9  prometnih  nesreč  z  materialno  škod  in  3 z lažjimi telesnimi  poškodbami.  Zasegli  so  1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali  5  tatvin,  ponarejanje  listin in kaznivo dejanje ponarejanja denarja.  Zaradi  kršitev  javnega reda je bilo 7 intervencij, od tega 2 na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru.

Pri  štetju blagajniškega izkupička enega od koprskih gostinskih lokalov so delavci  banke  odkrili  ponarejen  bankovec za 100 evrov. Policisti, ki so bankovec  zasegli, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o tem, kdo je ponarejen bankovec spravil v obtok. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Ob  11. uri je pred stadionom Bonifika v Kopru prišlo do nenavadne prometne nesreče.  Z  ogledom je bilo ugotovljeno, da je 45-letni moški iz Izole, iz neznanega  razloga zapeljal levo preko sredinskega ločevalnega pasu in nato z  vozilom, na nasprotnem voznem pasu trčil še v betonski dovoz, kjer se je vozilo nato, na pešpoti zagozdilo. Zoper voznika, ki se je na kraju nesreče agresivno vedel, so policisti uporabili prisilna sredstva. Voznik se je pri nesreči sicer lažje telesno poškodoval, policisti pa so zaradi ugotavljanja njegovega   psihofizičnega  stanja  odredili  tudi  strokovni  pregled.  Po prejetih  rezultatih  bodo  policisti  zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Na  Markovcu je ob 12.02 prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je lažje telesno  poškodoval  motorist  iz  Kopra.  Policisti  so z ogledom prometne nesreče  ugotovili,  da  je  64-letni  voznik  osebnega avtomobila iz Kopra izsilil  prednost  54-letnemu  motoristu,  ki  je po trčenju padel po tleh. Poškodovanega  moškega  so  že  na  kraju  oskrbeli  reševalci  in  ga nato odpeljali na zdravljenje v SB Izola. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob  14.50  so  policisti na mejnem prehodu Dragonja pri 52-letnem moškem iz Trbovelj  odkrili  ponarejen  HAG  test,  ki ga je moški policistom izročil zaradi uveljavljanja olajšave glede izvajanja ukrepov za zajezitev širjenja bolezni  COVID-19.  Ker je bila listina ponarejena so jo policisti zasegli, zoper moškega pa bo podana kazenska ovadba.

V  Izoli so policisti ob 16.24 ustavili 43-letnega voznika iz Grosuplja, ki je  vozil  osebni  avtomobil  brez  vozniškega  dovoljenja  in  pod vplivom alkohola,  saj  mu  je alkotest pokazal rezultat 0,48 mg/l. Moškemu je bila prepovedana  nadaljnja vožnja, vozilo pa zaseženo. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob  22.50  smo  bili obveščeni, da je neznani storilec tekom večera, izpred stanovanjskega  bloka  v  Luciji  ukradel motorno kolo Kawasaki Z750, modre barve,  reg.  št. KPL5-39. Zoper storilca tatvine bodo policisti na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob  4.20  je  neznani  storilec  v  kampu  Belveder  nad  Izolo odtujil dve električni  kolesi  znamke  HAI  BIKE in CUBE ter s tem nemškega državljana oškodoval  za  približno 9.000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V  zadnjih  24ih  urah  so  policisti  PU Koper skupno prijeli 12 ilegalnih prebežnikov.

Sorodni članki