Kronika: 30.08.2021

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 222 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 627 klicev. Obravnavali so  40  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, 3 z lažjimi poškodbami, 3 s hujšimi  poškodbami,  zasegli  so  2  vozili.  S  področja kriminalitete so obravnavali  21  tatvin  in  8  vlomov  ter 1 drzno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 32 intervencij.

27. 8.

Ob  16.15 je moški v eni od trgovin v Piranu ukradel 310 evrov iz blagajne. V  trgovino  je  vstopilo  sedem  oseb  (3  moški  in  4  ženske), ki so si ogledovali  oblačila.  Moški  je  šel  do  prodajnega  pulta, kjer je bil v predalu shranjen denar. Ko ga je zaposlena videla, se je odmaknil in stopil proti  vratom.  Zaposlena  je  od  njega je zahtevala, naj pokaže kaj ima v žepu, on pa je prodajalno zapustil. Zaposlena je zatem ugotovila, da manjka denar.

Iz  hiše  v  Trseku  so  ukradli  dve  torbici  in nahrbtnik. Oškodovana je državljanka  Slovenije  (za 120 evrov) in dva državljana ZDA (za dvakrat po 3000 evrov).

Ob  11.16  je  v  Vinjolah zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču padla 60-letna kolesarka in se huje poškodovala.

Ob 17.55 je na cesti Postojna – Razdrto, odcep za Dilce, mladoletna voznica motornega  kolesa  zaradi  prekratke varnostne razdalje trčila v pred seboj vozeči  osebni avto, ki je zavijal v levo proti Šmihelu. Zatem jo je odbilo v  desno,  kjer  je trčila še drugi osebni avto, ki je pripeljal iz Dilc in stal  na  križišču. Po drugem trčenju je padla na vozišče. Voznik motornega kolesa, ki je vozil za njo, je zaradi prekratke varnostne razdalje prevozil ležeče  motorno  kolo,  izgubil  ravnotežje  in  padel  na vozišče. Voznica motornega  kolesa se je pri padcu huje poškodovala, voznik motornega kolesa pa  lažje. Oba sta bila odpeljana v SB Izola. Mladoletnici sledi obdolžilni predlog, vozniku motornega kolesa pa plačilni nalog.

Ob  14.32 je v Dvorih voznik avtobusa zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avto. Na avtobusu je bila ena oseba huje poškodovana, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

28. 8.

Nekdo je vlomil v barko v Strunjanu. Ukradel je motor, rezervoar in orodje, škode je za 500 evrov.

Ob  12.43  je lastnica hiše v Portorožu ob prihodu domov zalotila dve osebi in  ju  pregnala.  Naknadno  je  ugotovila,  da sta poskusila vlomiti skozi vrata.

V Kopru je popoldan ženska iz ene od trgovin ukradla prenosni računalnik.

Iz odklenjene hiše v Hrvatinih je nekdo odnesel zlatnino in denar, v skupni vrednosti 2000 evrov.

Ob  2.08  je  na  cesti Lucija – Malija zaradi vožnja preblizu desnemu robu padel  voznik  mopeda s sopotnico. Voznik se je pri padcu lažje poškodoval, preizkusa  alkoholiziranosti ni mogel opraviti, odrejen mu je bil strokovni pregled  za  alkohol.  Po pridobljenem rezultatu strokovnega pregleda sledi ustrezen ukrep.

Ob  9.54  je  na  cesti Dekani – Rižana voznik osebnega avtomobila nenadoma zavil  na  drugi  pas  in trčil v tovorno vozilo. Voznik avtomobila se je v nesreči  huje  poškodoval, odrejen mu je bil strokovni pregled, izdan mu bo plačilni  nalog  zaradi  nepravilne  strani vožnje. Cesta je bila zaprta do 12.35 ure.

Ob 11.07 je bila prometna nesreča v Kopru, na Cesti na Markovec. Kolesar je zaradi  nepravilnega premika trčil v osebni avto, padel in se pri tem lažje poškodoval.  Odrejen  mu je bil strokovni pregled za mamila in psihoaktivna zdravila, sledi plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom.

Ob  21.03  so  koprski  policisti  odredili  pridržanje 40-letniku, ki je v lokalu  v  Hrvatinih  kršil  javni  red  in  mir  ter  ni  upošteval odredb varnostnika.  Izdan  mu  je  bil  plačilni  nalog  (po  6/1 ZJRM-1 in 89/1, ZZasV-1).  Ker je po končanem postopku s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje.

29. 8

Popoldan  je  gost lokala v Portorožu ukradel denar na škodo zaposlene, kar so posnele kamere. Sledi mu kazenska ovadba.

Popoldan  pa  sta  zagorela  dva  zabojnika  (biološki odpadki in steklo) v Sečovljah.  V  tem primeru je bil najverjetneje vzrok samovžig, tuja krivda pa je izključena.

Ob  2.31  so  policisti  PP  Izola  ustavili  21-letnega  voznika  osebnega avtomobila,  ki  ne  poseduje  vozniškega  dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene  druge registrske tablice. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob  1.50  so  v  Portorožu  odvzeli  vozniško dovoljenje 20 letnemu vozniku mopeda, ker mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,93 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  1.51  so  v  Portorožu  25-letnemu  vozniku  mopeda  odredili  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  8.27  so  na  Škofijah  22-letnemu  vozniku osebnega avtomobila zasegli vozniško  dovoljenje,  ker  mu  je  preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.76 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali  27  ilegalnih migrantov: 5 policisti PP Koper, 18 policisti PP Ilirska Bistrica, 4 pa policisti PP Kozina.

Sorodni članki