Nove brezplačne dostopne točke WI-FI v Občini Piran

Občina Piran je uspešno zaključila projekt vzpostavitve novih brezžičnih dostopnih točk za internet.  Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU državljanom in obiskovalcem zagotoviti dostop do interneta visoke kakovosti po vsej EU prek brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi na javnih mestih. Postavilo se je deset novih brezplačnih brezžičnih dostopnih točk za internet. Tri so bile nameščene v Strunjanu, od tega dve na plaži Krka in ena na upravni stavbi Krajinskega parka Strunjan. Dve novi točki sta v Fiesi na plaži, ena na atletskem stadionu v Sečovljah in tri v Svetem Petru. Med njimi ena v dvorani krajevne skupnosti, ena na zunanjem prireditvenem prostoru in ena pri telovadnici ob osnovni šoli. Eno novo dostopno točko je dobila še Nova vas ob krajevni skupnosti. Vse točke omogočajo širokopasovni internetni dostop s hitrostjo od 20 do 60 Mb/s. Z novim omrežjem bo upravljalo občinsko podjetje Obalni tehnološki sklad d.o.o., ki že sedaj upravlja z brezplačnim brezžičnim internetnim omrežjem FreePi.

Sredstva za postavitev novih točk v višini 15.000 evrov so bila v celoti zagotovljena preko evropskega projekta Wifi4EU, po katerem ima omrežje ime. Izvajalec del je bilo podjetje A1 Slovenija d.d.

Ob tem je podžupan Občine Piran, Karlo Radovac poudaril: »Omrežje WiFi4EU predstavlja pridobitev in nadgradnjo obstoječega občinskega brezžičnega internetnega omrežja in predstavlja nov korak pri digitalizaciji ter dostopnosti digitalnih vsebin za občane in obiskovalce Občine Piran.«

Sorodni članki